Den 21 år gamle kameraten til 27-åringen vitnet fredag. Han kjørte 27-åringen til Halsnøy og var vitne til at Asbjørn Hvidevold ble slått med balltre og bundet på hender og føtter. Hvidevold døde senere av skadene. 27-åringen har innrømmet at han slo ham med balltre.

— Totalt kaos

Under utspørringen i retten fikk 21-åringen spørsmål om hvorfor han ikke gjorde noe da kameraten begynte å slå med balltreet.

— Alt var totalt kaotisk, jeg ble redd og skjønte ingenting. Jeg klarte ikke å gjøre noe, jeg bare sto der som en isklump, var svaret.

21-åringen ble i retten konfrontert med deler av forklaringen sin i avhør. Da skal han ha sagt at 27-åringen etter mishandlingen sa: «han håpet mannen døde, så han ikke kunne peke ham ut.»

I retten sa 21-åringen at dette kunne stemme.

«Helvets politisak»

— Jeg kjente ham ikke igjen. Det hørtes ikke ut som om han nettopp hadde banket opp en fyr kraftig. Jeg kan ikke huske at han viste noen anger der og da.

Det gikk ett døgn før Asbjørn Hvidevold ble funnet død etter mishandlingen, og enda ett døgn før 21-åringen fikk med seg at han faktisk var død.

Statsadvokat Benedicte Hordnes spurte om han i disse døgnene tenkte mye på om Hvidevold hadde overlevd, eller om han tenkte på å skaffe ham hjelp.

— Jeg tenkte ikke så mye på hvordan det gikk med ham. Jeg tenkte mest på at det kom til å bli en helvetes politisak.