Hungjennomførte sin prosedyre fredag formiddag og argumenterte for at Nils SteinarLarsen skulle dømmes for forsettlig drap på Kay Ivar Sommerschild.

— Han varubevæpnet og ble skutt på kloss hold. Vi har sett hans foreldre følge saken iretten. De mistet sin sønn, søsken en bror, kjæresten så ham bli skutt. Mangeer berørt. Så hva er passende straff, sa Hordnes.

Hun menerLarsen visste hva han gjorde da Kay Ivar Sommerschild ble skutt natt til 18.oktober 2010. Dentiltalte mannen har forklart at han sto med ryggen til inngangsdøren, haddevåpenet i lommen og ble slått i hodet med noe hardt da Kay Ivar Sommerschildkom inn i leiligheten. Han var ør og visste ikka hva han gjorde, har hanforklart i retten.

— Dettestemmer ikke. Det viser vitneforklaringene fra hans eks-samboer og hennesdatter. Han visste hva han gjorde da han skjøt Kay Ivar Sommerschild, menerHordnes.

Larsen erogså tiltalt for overlagt drapssforsøk på sin ekssamboer og drapsforsøk påSommerchilds kjæreste. Han er også tiltalt for å ha truet eks-samboerens søstermed våpen.

- Regimeav frykt

Iprosedyren beskrev aktor samlivet som Larsen hadde med sin samboer før hun brøtforholdet. Hordnes viste også til hva andre kvinner, som hadde bodd med Larsen,hadde forklart om ham.

— Vi harhørt henne fortelle om samlivet med ham. Hun kom tidlig under Larsens kontrollog han brøt henne ned med sitt sinne. Han var manipulerende. Hun måtte forklarehvor hun var. Han kontrollerte hennes liv, han sjekket hennes telefon og post,sa Hordnes.

— Hun kunneikke lenger ha normal kontakt med sin datter. Han brøt ned selvtilliten hennes.Månedene før Kay Ivar Sommerschild ble skutt, fryktet hun for sitt liv. Hanskapte et regime av frykt, fortsatte Hordnes.

— Villeta livet

Hun sa atLarsen forsøkte å skjule at han var i Bergen den aktuelle oktoberhelgen i 2010. – Vi vetogså at han var i mange timer utenfor hennes leilighet om søndagen for å finneut hvor han bodde, sa hun.

Det erkommet frem at Larsen kjøpte et nytt mobilabonnement noen timer før drapet.Dette ble registrert på en annen person. Hordnes mener dette ble gjort for ateks-samboeren ikke skulle vite det var Larsen som sendte henne tekstmeldingersøndag kveld 17. oktober.

Her gikkdet frem at han var sjåfør i Norgestaxi og skulle levere blomster til henne,men han måtte få nøyaktid adresse.

— Vi har ogsåfått dokumentert at Larsen slo sin eks-samboer i hodet med pistolen etter atKay var skutt. Han har sagt at han bare ville snakke med henne. Men vi eroverbevist om at det ikke var planen. Hans formål med besøket var å ta livet avsin ekssamboer, sa Hordnes.

Rettssakenfortsetter videre og avsluttes i dag.

DREPT: Kay Ivar Sommerschild