Denne historien begynner for halvannen uke siden, lørdag den 12. juli.

Da ble en hordalandsmann eneste vinner av omgangens 7-rette-gevinst i Lotto: 10,6 millioner kroner.

— Reiste fra mobilen

Problemet var bare at han hadde dratt på reise og lagt igjen mobilen hjemme.

Kanskje vil han slutte å jobbe litt tidligere enn planlagt

Yngvild Nygaard, komm.rådgiver i Norsk Tipping

— Jeg fikk svar på mobilen hans, det var et familiemedlem som tok telefonen etter trekningen. Men jeg kunne ikke si hvorfor jeg ringte. Policyen vår er at vi skal snakke direkte med vinneren. Vi går ikke via familie eller bekjente, sier Yngvild Nygaard i Norsk Tipping.

Nygaard er kommunikasjonsrådgiver i tippeselskapet, og den som i en ukes tid har jobbet med å få tak i storvinneren fra Hordaland.

For lørdag var endelig 57-åringen tilbake fra reise. Da hadde det tosifrede millionbeløpet stått på kontoen hans siden tirsdag eller onsdag sist uke.

— Da jeg fikk tak i ham i helgen, hadde han akkurat vært inne og sjekket kontoen sin. Han var veldig sjokkert og temmelig overrasket, kan du si, humrer Nygaard.

Det var BA som først omtalte saken tirsdag.

Vil være anonym

57-åringen har uttrykt ønske om å være anonym, men har lettet litt på sløret overfor Norsk Tipping. Og han har takket villig ja til tilbudet om økonomisk rådgivning.

lotto.jpg

— Vinneren er gift og har barn. Han var en sindig kar og tok det med fatning. Nå vil han bruke premien til legge en god plan for resten av livet, med litt større valgfrihet. Kanskje vil han slutte å jobbe litt tidligere enn planlagt. Men han har ingen umiddelbare planer om å slutte, sier kommunikasjonsrådgiver Nygaard.- Premien kom så brått på ham at han ikke hadde rukket å tenke skikkelig gjennom det.

Stort i Lotto-sammenheng

De 10,6 millionene er en stor gevinst i Lotto-sammenheng.

Ifølge Nygaard er det i snitt to-tre spillere som deler førstepremiepotten.

— Det er ikke så ofte noen tar den alene, sier hun.

- Litt uvanlig i vår tidsalder at det tar en uke å få tak i noen?

— Ja, det var en spesiell situasjon. Men det var dette med den gjenglemte mobilen, da. Vinneren var på tur alene og hadde ikke mulighet til å hente telefonen sin.

Den aller største Norsk Tipping-premien noensinne var 216 millioner som ble delt ut i Vikinglotto.

En mannlig tromsværing i 60-årene kunne inkassere det astronomiske beløpet i mai i fjor.