Sør-Sudans ambassadør til Norge, Bol Wek Agoth, hadde håpet å reise til Bergen fredag, for å møte den drapssiktede 30-åringen.

— Blant annet ønsker vi å bistå med å finne mannens riktige identitet, sier ambassadøren.

30-åringen som ble varetektsfengslet i fire uker torsdag, har operert med flere identiteter etter at han kom til Norge fra Spania i våres. Agoth er usikker på om han faktisk er Sør-Sudaner, slik han oppgir.

- Vil ikke møte oss

Ambassadør Agoth er imidlertid fortsatt på ambassaden i Oslo fredag formiddag. Sent torsdag fikk han en telefon fra politiet om at siktede ikke ønsker å møte ham.

Han må få tid til å komme seg til hektene etter det som harskjedd

Forsvarer Fredrik Verling

— Prosedyren er at siktede må godta forespørselen. Vi har bare fått en kort beskjed fra politiet om at han ikke ønsker dette. Vi vet ikke hvorfor, sier ambassadøren.

Han vil forsøke å komme i kontakt med siktedes forsvarer, Fredrik Verling, for å få i stand et møte.

— Det er svært viktig for oss å få møte ham. Vi vil være tålmodige, sier Agoth.

- Forsvarer: Uaktuelt

Ifølge Verling er det ikke aktuelt for 30-åringen å ha kontakt med noenutenforstående nå.

— Han må få tid til å komme seg til hektene etter det som harskjedd, sier forsvarer Fredrik Verling.

- Kan det bli aktuelt for ham å møte ambassadøren på etsenere tidspunkt?

-Det vet jeg ikke.

- Helt rolig i Sør- Sudan

Ifølge asylsøknaden 30-åringen leverte i Spania kommer han fra Mayom-distriktet i Unity State i Sør-Sudan, men ambassaden sier at de vil nå dobbeltsjekke om dette stemmer.

— Mange fra Kenya, Nigeria og Kongo oppgir at de er fra Sør-Sudan i håp om at de lettere skal få asyl eller opphold her på humanitært grunnlag. Men det er helt rolig i Sør-Sudan, og verken Norge eller noen andre land trenger å gi våre landsmenn beskyttelse, sa Agoth til Aftenposten onsdag.Til det sør-sudanske eksilmiljøet oppga han et navn, mens han overfor norsk politi og Utlendingsdirektoratet opererte under en helt annen identitet.

Tette bånd

Ambassadøren sier at Sør-Suden har svært mye å takke Norge for etter at de fikk sin selvstendighet i 2011, og at båndene mellom våre to land er mange og tette.

— Dette er en tragisk og svært vond hendelse. Mine tanker går først til de som er blitt rammet og sitter igjen med en stor sorg over å ha mistet sine kjære, sier Agoth til Aftenposten.