— Han er innstilt på å gi politiet alt, slik han også var da han ble pågrepet. Han er helt rolig, sier forsvarer Trond Kristiansen.

Snakket med offeret

Politiet har også fått snakket med offeret for skrujernangrepet.

— Vi hadde en liten prat med henne på sykehuset i går. Da var hun ikke i stand til å si så veldig mye, men hun gjorde det klart hvem som sto bak angrepet, sier politioverbetjent Carl-Petter Leganger.

Siste meldinger fra Haukeland er at tilstanden hennes fortsatt er alvorlig og stabil.

22-åringen blir på Sykehuset og politiet vil ikke avhøre henne på nytt før over helgen.

— Hun trenger ro og er sterkt preget av det som har skjedd, sier Leganger.

Uklart motiv

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med hva som kan være 28-åringens motiv for å angripe kjæresten med et skrujern, men sier at ting kan tyde på at det har vært en konflikt mellom dem.

22-åringen bodde i leiligheten i Strandgaten sammen med en venninne. Venninnen var vitne til knivstikkingen sammen med to andre menn. Alle de tre er avhørt om hendelsen.

— Nå gjelder det å se om 28-åringens forklaring stemmer overens med de andre forklaringene som er kommet, sier Leganger.

28-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Stukket i hals, bryst og rygg

Kvinnen ble funnet med massive stikkskader på en madrass i en leilighet i Strandgaten i går. Gjerningsmannen skal være hennes seks år eldre kjæreste.

Væpnede tjenestemenn tok seg inn i leiligheten etter å ha blitt varslet av helsevesenet klokken 13.35 torsdag. Da de kom inn fant de den 22 år gamle kvinnen liggende på en madrass med alvorlige stikkskader. Hun skal ha blitt stukket et titall ganger i ryggen, halsen og i brystet.

— Etterforskningen tyder på at det er brukt et skrujern, sier Gunnar Fløystad, jourhavende og påtaleansvarlig i Hordaland politidistrikt.

Kvinnen var bevisst da politi og hjelpemannskap kom frem, og snakket med dem i de dramatiske minuttene som ble brukt før kvinnen ble kjørt til Haukeland.

Siktet for drapsforsøk

Den antatte gjerningsmannen – en 28 år gammel mann – ble pågrepet i Strandgaten like etter hendelsen.

— Han kom da med uttalelser som knytter ham til saken. Han har innrømmet at han sto bak angrepet og er nå siktet for drapsforsøk på kvinnen, sier Fløystad.

Dømt for knivtrusler

Et vitne sier til bt.no at mannen var innom Kiwi-butikken vis-à-vis åstedet og kjøpte et kontantkort til mobilen før han ble pågrepet.

— Han oppførte seg som om han hadde dårlig tid. Ellers virket han ganske normal, sier vitnet.

28-åringen er av utenlandsk opprinnelse og kom til Norge helt på tampen av 90-tallet. Han har bodd flere steder i Norge, men de siste årene har han holdt til på adresser i Bergen. I 2005 ble han dømt til 30 dagers fengsel etter å ha truet en mann på utestedet Miles Ahead med kniv.

«Jeg skal komme etter deg og stikke deg med kniv», skal han ha sagt ifølge dommen fra 2005. I tillegg til trusler, er 28-åringen også dømt for diverse narkotikaforhold.

Tre vitner

Ytterligere tre personer ble innbrakt som vitner. De befant seg i leiligheten, og ble avhørt av politiet i går ettermiddag.

Det var også en av disse personene som varslet politiet om angrepene på den 22 år gamle kvinnen. De skal ha fortalt politiet at det er et kjæresteforhold mellom antatt gjerningsmann og offer.

Ifølge politiet skal både den antatte gjerningsmannen, offeret og de to mennene som har status som vitner, være av samme etniske opprinnelse.

Håvard Prestegården
HÅVARD PRESTEGÅRDEN
Håvard Prestegården
HÅVARD PRESTEGÅRDEN