Mandag kolliderte en av firmaets biler med en bobil på E 39 i Åsane i Bergen. Skadene var voldsomme. Harald Olai Vik kjørte bobilen med sin kone, og 69-åringen fra Meland døde. Konen ble skadet. Onsdag ble det kjent at også lastebilsjåføren er død.

54 år gamle Remigijus Kajeta fra Litauen svevde mellom liv og død i to døgn på Haukeland universitetssykehus, men overlevde altså ikke.

— Han arbeidet hos oss i 6-7 år og var en veldig godt likt mann. Vi har besøkt vår bedrift på Mongstad, der han arbeidet, og har hatt en samling med de ansatte. Vi skal også møte dem som arbeider på bedriften vår i Åsane. Remigijus kjente mange av de som jobber der, sier Stavang.

Flere direkte berørte

Remigijus Kajeta bodde i Austrheim og etterlater seg også et voksent barn i hjemlandet.

Også andre i sjåførens familie er ansatt i Nor Tekstil. Dermed blir påkjenningen ekstra stor.

— Det er flere direkte berørte i firmaet vårt. Det som skjedde er tragisk. Våre tanker går også til de pårørende til sjåføren av bobilen, sier Stavang.

Tragisk utfall

Politiet har tidligere uttalt at lastebilen kom over i kjørefeltet til bobilen. Lastebilen kom nordfra, mens bobilen med ekteparet kom sørfra. De hadde nettopp kjøpt bobilen da ulykken skjedde.

— Ulykken fikk et tragisk utfall. Nå er også lastebilsjåføren bekreftet død. Han svevde mellom liv og død, og vi har jo vært kjent med at dette kunne bli utfallet, sier Magnus Stub Nilsen, politiinspektør ved Bergen nord politistasjon.

Vil ha svar

Han forteller at Remigijus Kajeta kom fra Litauen, men bodde i Austrheim, der han også etterlater seg barn. Stub Nilsen sier at saken kommer til å bli henlagt, ettersom begge sjåførene er omkommet.

— Men etterforskningen fortsetter. Det er viktig å få svar på hvorfor dette skjedde. Vi vet at lastebilen kom over i motsatt felt, men vi ønsker å vite hvorfor, sier politiinspektøren.