— «Slipp meg. Slipp meg. Slipp meg», det var det første jeg skrek. Jeg prøvde å slå ham for å komme meg løs. Jeg ble så sint, men han var så mye sterkere enn meg. Det var da jeg ropte om hjelp, sier den 30 år gamle kvinnen.

Litt før klokken fire natt til tirsdag var hun på vei hjem fra nachspiel. En mann kom bakfra og tok tak i henne i krysset mellom Øysteins gate og Sigurds gate i Bergen sentrum.

— Plutselig var han der bare. Han holdt meg fast og sa: «Du liker det hardt og du skal få det hardt». Jeg husker at jeg kjempet for å komme meg løs. Jeg ropte «Nei, nei, nei» til alt han sa, og gjorde det klart at han skulle komme seg langt vekk.

Kvinnen hadde aldri sett mannen før, og tror ikke hun hadde klart å kjenne han igjen.

Takker redningsmennene

Hun forteller at det er mange som bor i området, men at mange sikkert har trodd at det bare var et par som kranglet. Hun er veldig takknemlig for at de to mennene kom henne til unnsetning.

— Det var kjempebra at de kom. Plutselig så var de der bare. Jeg klarte å rive meg løs. Mannen løp og de etter. Og jeg løp alt jeg kunne hjem til meg selv.

Hun sier det er positivt at folk bryr seg, og at hun ville gjort akkurat det samme selv.

Kjente han igjen

En venninne som var sammen med henne på nachspiel kom tilfeldigvis forbi redningsmennene, da de hadde lagt gjerningsmannen i bakken.

Ifølge kvinnen prøvde venninnen å spørre politiet om hva om hadde skjedd, uten å få svar. Venninnen kjente gjerningsmannen igjen fra tidligere på kvelden. Da hadde han vært ufin mot henne, og flere av venninnene, på et utested i sentrum.

— Jeg er ikke så lettskremt. Men dette var ekkelt, sier 30-åringen, og legger til:

— Jeg har en del skrubbsår, men ellers har jeg det fint.

Kvinnen har nå meldt seg for politiet, og var inne til avhør onsdag ettermiddag.

Den 25 år gamle mannen ble avhørt av politiet samme dag.

— Han vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag, opplyser politiet.