— Jeg gikk ut for å ta en røyk på verandaen og så en mann ligge utenfor huset med en jakke over seg. Jeg trodde først det var en full mann som hadde lagt seg ned, sier Juris Ivdris (31), som fant den døde og meldte fra til politiet klokken 9.40 torsdag morgen.

Ivdris gikk ned for å undersøke mannen. Han så at han var ikledd jakke og T-skjorte, men hadde ingen sko på. Mannen lå på siden.

- Huden var blå

Ivdris tok på ham og merket at hånden var helt stivnet. Mannen pustet ikke.

— Da jeg tok vekk jakken, så jeg at mannen var dekket med blod, på både ansikt, klær og hender, men jeg så ikke hvor blodet kom fra, sier Ivdris, som merket at huden til den avdøde virket unormal.

— Den var blå. Det var tydelig han hadde vært død en stund. Jeg var sjokkert. Det er ikke hver dag man finner en død person, sier Ivdris.

- Ingen uvenner

Ivdris sier han kjente den døde mannen, men bare overflatisk. Han vet at mannen har hatt mange forskjellige jobber i bergensområdet og var endel i området rundt Wergelandsalleen.

Mannen har tidligere bodd i huset, men flyttet ut for et halvt år siden.

— Han var ikke aggressiv, og jeg har ikke inntrykk av at han hadde noen uvenner, sier Ivdris, som er fra Latvia, men har bodd i Bergen i fem år. Han er selvstendig næringsdrivende i byggebransjen.

Ivdris har bodd i Wergelandsalleen i halvannet år, og sier at det var mye bråk i nabohuset tidligere.

— Det kunne være mye fester, og mange som kom inn og ut av huset for rundt et halvt år siden, men i det siste har det vært mye roligere, sier Ivdris.