— Han sa det ikke spilte noen rolle om vi vant eller tapte. Han ga oss selvtillit og var bare snill, forteller 17 år gamle Nat.

Hun er en av 20 barn som i sommer fikk dra på Norway Cup ved hjelp norske sponsorer. Frem til de reiste, trente barna to ganger i uken med den nå siktede bergenseren.

Av politiet er 36-åringen siktet for å ha utøvet vold med døden til følge, etter at han skal ha slått ned Jarle Nyegaard på en bar i Pattaya onsdag. 36-åringen løp fra åstedet, ifølge vitner. Nyegaard døde dagen etter av skadene han fikk i fallet.

Samtidig har politiet i Pattaya nedjustert siktelsen mot ham: Mens han ifølge politiet i går risikerte 15–25 års fengsel for det som vil tilsvare uaktsomt drap, er han nå siktet for vold med døden til følge.

— Strafferammen for det er to til ti år, sier etterforskningsleder Nattavat Srithong Pech ved politiet i Pattaya.

Norway Cup-drakt

Før sommeren jobbet 36-åringen som frivillig på barnehjemmet som ligger utenfor Pattaya.

— Treningene var noe de alltid gledet seg til. Han var så leken, morsom og avslappet. Barna opplevde ham aldri som sint, bare snill, sier Piangta Chumnoi. Hun er direktør for barnehjemmet, som ligger et par kilometer utenfor Pattaya sentrum.

Det er søndag kveld, like før leggetid. Barna snakker om fotball og sin tidligere fotballtrener. Hvordan de trente for seg selv i går, og hvor gøy det var å være i Norge i sommer. De elsket været og maten. Noen går med Norway Cup-drakten.

— Vi kom på sisteplass, men det gjorde ikke noe. Treneren sa at det viktigste var at vi gjorde så godt vi kunne. På grunn av en skade ble han ikke med til Norge, men han ønsket oss lykke til før vi dro. Han var en god trener, forteller Nat.

36-åringen ble intervjuet av et lokalt medium i Pattaya tidligere i år. Da fortalte han hvordan de hadde lagt opp treningen slik at alle skulle ha det kjekt.

Kausjon: 37.000 kr

I går ettermiddag kontaktet 36-åringen politiet i Pattaya gjennom sin advokat. Politiet kjenner nå mannens identitet. Ifølge advokaten vil 36-åringen melde seg til politiet i dag.

I så fall, sier etterforskningsleder Nattavat Srithong Pech, vil han høyst trolig kunne slippe ut fra varetektsfengsling med en kausjon tilsvarende 37.000 norske kroner.

— Melder han seg ikke, vil vi få en arrestordre på ham, sier Pech. I så fall vil kausjon være langt vanskeligere å få.

Om han blir dømt, risikerer han ifølge politiet å sone i det beryktede Bang Kwang-fengselet, også kallet Bangkok Hilton. Grunnen er at han ikke er hjemmehørende i provinsen, og derfor blir sendt til et sentralt fengsel.

En lang rekke utlendinger soner allerede i det overbefolkede fengslet.

Savner fotballen

På barnehjemmet er det bare direktøren som kjenner til siktelsen mot 36-åringen. Hun er sjokkert.

— Han er en ordentlig mann. Jeg kan ikke tro at det er sant, sier hun.

Etter Norway Cup har ikke barnehjemmet hatt mulighet til å fortsette med fotballtreningene, ifølge henne. Barna forteller at de savner å spille fotball.

— Vi savner ham. Han var veldig god i fotball selv, fordi han spilte så mye, forteller Tor (14).