På en pressekonferanse på rådhuset i dag informerte byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) om at Gunnar Bakke (Frp) fratrer sin stilling som byråd for kultur, næring, idrett og kirke.

— Jeg hadde en samtale med Bakke i går, der han valgte å fratre. Han har vært en del av dette kollegiet og gjort en god innsats, men nå har han valgt å fratre, sa hun.

Hun informerte om at hun selv overtar som byråd for kultur, næring, idrett og kirke, inntil videre. Det er ikke klart når en ny byråd vil være på plass.

Pressemelding om natten

Det var klokken halv ett natt til mandag at Bakke sendte ut en kort pressemelding om at han trekker seg. Han ønsket ikke å gi ytterligere kommentarer.

Mandag morgen ville ikke Ragnhild Stolt-Nielsen kommentere hvorfor Bakke valgte å gå ut med meldingen midt på natten.— Det er vanskelig for meg å kommentere. Dette var Gunnar Bakkes valg, sier Stolt-Nielsen.

- Synes trist at Gunnar Bakke går tilbake til bystyret, men har respekt for at han har valgt å gjøre det, sier Liv Røssland.
TOR HØVIK

— TristEtter pressekonferansen mandag formiddag sa Liv Røssland (Frp), byråd for finans, at hun ikke kjenner til bakgrunnen for at Bakke trekker seg.

— Jeg synes det er trist at Gunnar Bakke går tilbake til bystyret, men har respekt for at han har valgt å gjøre det, sa hun.

— Gunnar Bakke er en viktig politiker for Frp, og jeg håper virkelig han fortsetter i bystyret, sa Røssland videre.

Reagerte på bybanerapport

Etter det BT erfarer var det eneste formålet med samtalen med Bakke i går et ønske om at han skulle fratre som byråd. I byrådspartiet Høyre skal det ha vært en frustrasjon over Bakke som går langt tilbake i tid.

Konflikten som fikk det til å tippe over var at Frp selv bestilte en rapport om Bybanen til Åsane for å få alternativer til tunnelløsninger i sentrum.

Gunnar Bakke skal ha vært godt kjent med at rapporten ble laget, og det ble reagert kraftig på at han ikke informerte byrådskollegene om hva som var på gang.

Konklusjonene i rapporten gikk stikk i strid med det som byrådets fagavdeling har utarbeidet.

Kilder BT har snakket med sier at stemningen har vært trykket etter at saken kom opp.