— Hun ventet på at han skulle holde løftet sitt om å bli snillere med henne. Og han prøvde virkelig. Han gikk til og med til psykolog, fortalte Ekerhovd da hun i går vitnet i Bergen tingrett.

Møtet med rettssalen ble en stor påkjenning for 36-åringen, som første gang snakket ut om tragedien i BT i fjor sommer.

— Jeg trodde ikke jeg skulle klare det. Det føltes som om jeg skulle besvime da jeg kom inn i rettssalen. Men det gikk bra. Likevel føler jeg at det er mer jeg burde ha sagt, sa Ekerhovd til BT etterpå.

Ifølge hennes forklaring skal tiltalte flere ganger truet med å ta livet av Hanne Kristine. De første drapstruslene skal ha kommet da Hanne Kristine var i Nord-Norge i forbindelse med bestemorens dødsfall.

— Hun dro opp en uke før begravelsen, og det likte ikke tiltalte. De var uvenner da hun reiste. Etterpå haglet det inn tekstmeldinger og talemeldinger blant annet om at han skulle drepe henne. Hun var helt fortvilet og vurderte å gå til politiet, fortalte Ekerhovd.

Senere skal truslene ha kommet blant annet som resultat av ekstrem sjalusi.

— Han fikk det for seg at babyen ikke var hans. Da fikk hun høre at hun hadde en «drittbaby» i magen, og at han skulle drepe dem begge.

Likevel fryktet ikke Hanne Kristine for sitt liv.

— Hun fikk etter hvert så mange trusler at hun ikke trodde på dem, sa Ekerhovd.

— Jeg har aldri kommet med drapstrusler mot noen, kommenterte tiltalte da hun var ferdig å forklare seg.

Aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg, avsluttet med å spørre hvordan tiden etter drapet har vært.

— Jeg har ikke ord for det. Både jeg og mine døtre savner henne noe helt forferdelig. Vi kommer alltid til å savne henne.