Mandag begynte rettssaken mot en 57 år gammel mann som er tiltalt for å ha knivdrept vennen Tore Salomonsen (59) i Michael Krohns gate i fjor.

Mannen nekter straffskyld. Da han vitnet i Bergen tingrett tidligere mandag, sa han at han ikke husker noe av det som skjedde før han ble pågrepet.

I ettermiddag vitnet en 51-åring som var vitne til drapet.

— Han stakk ham rett ned, forklarte 51-åringen.

Så på ishockey-VM

Avdøde, 51-åringen og en 61-åringen satt i 51-åringens leilighet og så en VM-kamp i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i minuttene før Salomonsen ble drept.

— Vi satt og så på kampen da tiltalte plutselig kom inn. Jeg fortalte ham at han var uønsket, og ba ham gå. Hvis ikke, ville jeg ringe politiet, forklarte 51-åringen i retten.

Noen minutter senere kom 57-åringen tilbake, ifølge vitnet med en kniv i hendene.

— Han kom rett inn med en kniv og stakk Tore rett ned, forklarte 51-åringen.

Den andre som var til stede, 61-åringen, gikk til angrep på 57-åringen. Både 61-åringen og 51-åringen pådro seg lettere skader i basketaket.

Det var 51-åringen som fikk varslet politiet om hendelsen. Da hadde den drapstiltalte gått opp igjen i sin egen leilighet. Han ble pågrepet ca. 15 minutter senere. Da leiligheten til tiltalte ble undersøkt, fant de en kniv i en reol. Undersøkelsene viste at avdødes DNA fantes på kniven.

Konflikt med tiltalte

51-åringen var innblandet i en konflikt med den drapstiltalte 57-åringen seks uker før Salomonsen ble drept. I tillegg til drapet, er 57-åringen også tiltalt for å ha utøvd vold mot denne beboeren.

TATT: Her føres den pågrepne mannen i 50-årene inn i politibilen.
ØYVIND LEFDAL EIDSVIK

Ifølge politiforklaringer medvirket det til at klimaet i oppgangen der de involverte bodde, ble dårligere.

Den drapstiltalte 57-åringen beskrev forholdene i oppgangen som gode, og at alle var gode venner. Dette bestred det 51 år gamle vitnet.

— Vi ville ikke ha noe med ham å gjøre, forklarte 51-åringen.

KNIVDREPT: Tore Salomonsen (57) ble knivdrept i Michael Krohns gate 14. mai i fjor. To andre menn ble lettere skadet. Her blir en av dem tatt hånd om av helsepersonell. ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ