Han hevder voldtektsanklagene er et påskudd for å kamuflere at 27-åringens datter er blitt omskåret. Påstanden om at tiltaltes datter skal være kjønslemlestet ble på det sterkeste tilbakevist av forsvarer Beate Hamre.

— En måned før han anmeldte meg, traff jeg ham på bussen. Han spurte om jeg husket datteren hans, og sa at jeg måtte huske på at det var hans datter.

— Jeg oppfattet det som en trussel om at jeg ikke måtte si noe til myndighetene dersom hun fortalte noe til meg, sa læreren.

— Da politiet fortalte at jeg var siktet, tenkte jeg at det måtte være en feil. Jeg skjønte ikke hvorfor de kom og hentet meg, det var helt forferdelig, forklarte læreren i retten i dag.

- Flaks

Læreren forklarte at det bare var flaks at han ikke ble truffet i hodet da 27-åringen angrep ham med en jernstang inne på Kvarteret i februar i år. Opptrinnet ble filmet - se videoen her.

— Jeg sitter på Kvarteret og tar en øl. Plutselig er han bare over meg, med jernstangen i hånden, forklarte læreren.

Han klarte å avverge slagene mot hodet, men ble truffet i hånden og i ryggen.

— Han sa han skulle drepe meg, forklarte læreren, som reagerte lynraskt på angrepet.

— Heldigvis fikk jeg ikke panikk. Jeg kom meg ut, og stengte døren utenfra, forklarte mannnen.

Gjennom et vindu i døren så han at 27-åringen hadde tatt frem en kniv. Han kom seg inn på et kontor, og ventet der til politiet kom.

- Ligner omskjæringsmetode

Forsvarer Beate Hamre gikk i retten kraftig i rette med lærerens forklaring om at et forsøk på omskjæring av datteren til 27-åringen skal være bakgrunnen for overgrepsanmeldelsen mot ham.

— Slik jenten har beskrevet overgrepet, ligner det på en omskjæringsmetode, sa læreren.

— Barnet er undersøkt på Haukeland av spesialister, og det er ingenting som tyder på omskjæring. Da oppleves det som krenkende at du sitter her og sier det, sa Hamre.

Hun ba om at det bli lagt frem rapporter fra saken mot læreren, der medisinske spesialister vurderer jentens skader. Dommeren vil imidlertid ikke gå med på det.

RUNE STØLÅS
LIV SOLLI OKKENHAUG (mms)