— Det var utrolig ubehagelig. Det er et under at jeg ikke ble skadet, sier kvinnen om hendelsen sommeren 2010.

Sjåføren er nå siktet for å ha drept sin kone på Follese på Askøy, onsdag denne uken. Han blir fremstilt for varetektsfengsling fredag.

- Diskusjon om regningen

Bakgrunnen for konflikten i 2010 var en diskusjon om drosjeregningen etter at hun ble kjørt hjem til leiligheten, forteller hun.

— Jeg har krav på pasientreiser med drosje, og betaler ikke egenandel. Men det ville han ikke godta, og krevde penger. Jeg ba ham om å ringe sentralen for å få bekreftet hvordan det hang sammen. Da begynte han å klå på meg, forteller kvinnen.

Hun sier hun prøvde å komme seg raskest mulig ut av bilen, mens han holdt henne igjen.

— Da falt jeg med hodet først i bakken, og ble liggende. Han prøvde å kjøre over meg. Naboene mine så det, og trodde jeg var død. Det er et mirakel at det ikke gikk verre, sier hun.

Godtok forelegg

Hun varslet Bergen taxi og politiet om hva som hadde skjedd. Det endte med at sjåføren fikk et forelegg på 10.000 kroner for legemsfornærmelse.

— Vi skulle møte i retten, men like før saken skulle starte, godtok han boten, sier hun.

I forelegget beskrives hendelsen som at sjåføren kjørte av gårde mens kvinnen var bøyd gjennom vinduet, og at hun ble dratt etter bilen før hun falt. Mannen erkjente å ha gjort seg skyldig i legemsfornærmelse.

Bortsett fra dette skal mannen ikke være straffet i Norge. Han ble imidlertid ilagt besøksforbud mot konen i 2009.

Mannen kom til Norge fra Somalia i 2004. Han og konen har seks barn sammen, i alderen ett til 18 år.

Bergen taxi ønsker ikke å kommentere arbeidsforholdet hans.

Sjåføren byttet selskap i fjor, og er nå ansatt i Norgestaxi. Heller ikke Norgestaxi ønsker å kommentere ansettelsesforholdet.