• Noen gir seg ut for å være meg, mener en 51-åring som er tiltalt for hensynsløs SMS-tortur mot en familie. Han skal blant annet ha pepret to småjenter med hundrevis jule-sms.

I dag møtte 51-åringen i Bergen tingrett. Det kom frem at sms-ene mellom han og en nabokvinne startet allerede desember 2005, den gang gjaldt det kommentarer på julelysene.

De fleste tekstmeldingene er sendt fra internett, men politiet mente å ha klare bevis på at 51-åringen stod bak. Politiet var usikre på hvor mange meldinger det ble tilsammen, men at det ble sendt opp mot 4000 bare i desember 2006.

Etter at både han og de fornærmede kvinnene hadde forklart seg, ble saken avgjort med et forelegg på 10.000 kroner.

Trakassering

– Det er helt klart at det er snakk om trakassering når det er blitt sendt 4000 meldinger i løpet av en måned, sa politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen i dag.

Frem til slutten på 2006 skal 51-åringen bombardert kvinnen, og etter hvert hennes mor og døtre, med sms. Døtrene til kvinnen, som den gang var seks og ti år gamle, stod registrert under bestemoren sitt navn.

Sms som reaksjon

51-åringen innrømmet å ha sendt en del sms-er i forbindelse med diskusjoner med nabokvinnen, men langt fra det antallet som han er tiltalt for.

– Familien har klaget på meg og opptrådt truende. Sms-ene var en reaksjon på det , sa 51-åringen i retten i dag.

– Det er jo ikke vanskelig å legge to og to sammen når han begynte å sende meldinger til moren min med en gang jeg fikk skjult nummer. Dessuten sammenlignet vi tiden han brukte ned til biblioteket med tiden meldingene begynte å tikke inn, forklarte moren til bt.no i dag.

— Noen er ute etter meg

Mannen nektet i retten for å ha sendt meldinger til familien til nabokvinnen.

– Noen andre må ha sendt meldingene, og utgitt seg for å være meg, sa han i retten.

– Familien sier de ikke har fiender, men det har jeg, supplerte han.

Enorm belastning for familien

Nabokvinnen anmeldte forholdet og ville møte 51-åringen i konfliktrådet. Det ville ikke 51-åringen.

Hun forteller at hun har gitt 51-åringen klar beskjed om å slutte sms-terroren mot henne, moren og døtrene.

– Denne terroren har vært en enorm belastning for familien, særlig for de to små jentene, forteller moren.

– Jentene ble livredde da det tikket inn meldinger , og springer fortsatt inn når 51-åringen kommer ut, forteller hun. På lillejulaften i 2006 var det særlig ille. Hver av jentene fikk da over hundre tekstmeldinger på telefonen sin.

Pepringen stoppet likevel ikke før 51-åringen fikk besøksforbud hos bestemoren for et år siden.

Registrerte seg i små barns navn

Politiet mener mannen har benyttet seg av gratis tekstmeldingstjenester på nettet, registrert forskjellige navn, og pumpet av gårde tekstmeldinger i et bankende kjør.

– Gjennom etterforskningen så vi hvordan han hadde benyttet seg av gratulasjonssidene i BT, og tatt navn til små barn, for å registrere hotmailkontoer. Senere har han brukt e-postadressen til å benytte seg av gratis sms-tjenester på nettet, sier politietterforsker Trond Hammersland ved Fana politistasjon.

I retten innrømmet 51-åringen å ha oppsøkt fakulteter på universitetet, hoteller og biblioteket for å sende meldingene. Da naboene fant ut om bibliotekbesøkene ga de beskjed, og 51-åringen ble utestengt fra biblioteket. Da ble en kvinnelig bibliotekansatt pepret med sms.

I RETTEN: Politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen avhører 51-åringen som er tiltalt for sms-tortur i dag.
Solfrid Torvund
SMS-DESPERADO: Politiet har samlet tusenvis av tekstmeldinger i en ringperm. - Mottakerne har i perioder ikke klart å bruke mobilene sine til annet enn å motta tekstmeldinger, sier politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen.
ØRJAN DEISZ