Den merkelige ulykken i Øvre Granvin skjedde like etter klokken 19 onsdag kveld.

Sara Lepsøe Berge (17) så alt sammen.

— Det kom to motorsykler i høy fart. Så hørte jeg en veldig bremselyd, forteller 17-åringen, som jobbet på et hestesenter da det smalt.

— Den ene motorsykkelen bare kjørte rett frem ut på et beite. Deretter fortsatte han til et privathus, hvor ferden endte på taket av bilen, sier Lepsøe Berge.

- Hvordan gikk det med motorsyklisten?

— Han falt av bilen og bare reiste seg opp igjen. Han må ha hatt utrolig flaks, sier 17-åringen.

Ifølge øyenvitnet ble det sagt på stedet at motorsyklisten skal ha foretatt en rekke forbikjøringer fra Voss til Granvin.

- Merkelig

Både politiet og ambulansetjenesten rykket ut. Ved 20-tiden var politiet fortatt på ulykkesstedet.

— På en merkelig måte har motorsyklisten havnet på taket på en parkert bil. Ut fra omstendighetene har vi valgt å ta førerkortet til sjåføren foreløpig. Det er ikke mistanke om rus, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

MC-føreren er 42 år gammel og politiet har opprettet sak i etterkant av ulykken. 42-åringen skal ha vært bevisst etter ulykken. Han ble kjørt til Voss sjukehus for sjekk.

Myrtvedt undersøkte i kveld hvordan den tunge motorsykkelen havnet på biltaket.

— Motorsyklisten kjørte i en 50-sone og da han kjørte ut i en sving. Han mistet kontrollen og kjørte 90 meter før han kom opp på en mur og så landet på biltaket.

Knust

Frontruten på bilen er knust og taket trykket inn.

— Bilen som fikk motorsykkelen opp på seg sto parkert ved veien. MC-føreren kjørt rundt 90 meter parallelt med veien etter at han mistet kontrollen, sier Myrtvedt.

Statens Vegvesen skulle etter planen på ulykkesstedet torsdag for å beregne hvilken hastighet 42-åringen hadde i 50-sonen.

Klokken 20.22 var politiet i ferd med å avslutte på stedet.