Jeg ville vil ikke ha problemer med å la han være barnevakt. Hverken meg eller min samboer har problemer med det. Pappa har vært veldig flink med min sønn. De har gjort mye fint sammen, gått turer og sett på film sammen Erik Andersens datter

— Hvordan vil du beskrive Erik Andersen som far, spør Gard Lier, Erik Andersens advokat sammen med Gunhild Lærum.

— Han er en god far. Jeg har nok alltid vært er en pappajente. Vi har alltid hatt et godt forhold. Da han ble morfar fikk vi enda bedre kontakt. Også min samboer hadde veldig god kontakt med ham, sier 27-åringen i retten.

Hun startet dagen i Follo tingrett med å fortelle om sjokket da faren ble tatt 11. januar 2008.

- Som å bli arrestert

  • Det var som lyn fra klar himmel. Det var veldig uventet. Jeg følte det som om det var jeg som ble arrestert den dagen. Jeg følte meg iaktatt og observert. Det var vondt i lang tid etter pågripelsen, sier 27-åringen.

Hun anklager i retten politiet for å ha overvåket dem og forteller om en faks som broren skulle sende far verkstedet til Erik Andersen og som viste seg å ende opp hos politiet.

— Slik skjer ikke uten at det er en kontakt ett eller annet sted, sier 27-åringen.

Jenten forteller om en far som var tilstede i oppveksten , en far som var en del ute på reise, på ulike bilturer og som alltid kom tilbake med noe godt.

Ikke sint

Hun forteller om en far med varierte interesser innenfor musikk, biler og tog.

— Hvordan var temperamentet hans?

— Jeg tror ikke han har temperament. Jeg husker da han tok meg i røyking. Jeg hadde ventet en voldsom lekse, men han sa ikke noe til meg på to uker. Han sa bare at han var veldig, veldig skuffet. Jeg kan ikke huske at han har vært sint på oss. Det eneste er at han ofte var stresset. Han hadde en del hodepine, sier datteren.

27-åringen sier at hun har et godt forhold til faren i dag.

— Jeg reiser ofte på Ila. Prøver å besøke ham så ofte jeg kan og snakker med ham på telefon. Jeg vil også besøke ham fremover, sier 27-åringen.

- Vil du ha kontakt når han en gang kommer ut?

— Ja.

- Hva med broren din?

- Kunne vært barnevakt

  • Jeg tror kanskje han også vil. Men settingen nå er for ubehagelig. Men når han kommer ut vil nok hele familien ha kontakt. Min sønn gleder seg også til å treffe min far. Min sønn forguder morfaren sin, sier 27-åringen.

- Ville du latt din far passe din sønn?

— Jeg ville vil ikke ha problemer med å la han være barnevakt. Hverken meg eller min samboer har problemer med det. Pappa har vært veldig flink med min sønn. De har gjort mye fint sammen, gått turer og sett på film sammen, sier datteren.

Hun legger likevel ikke skjul på at hun har vært forbannet på sin far.

— Jeg har sagt til ham at han skal snakke sant, at han skal legge kortene på bordet og ikke skjule noe. Jeg håper at han ikke blir dømt for noe han ikke har gjort, men jeg håper at han blir dømt for det han har gjort, sier 27-åringen.

— Jeg var i sjokktilstand den dagen han ble tatt. Da jeg fikk jeg vite at de hadde DNA-bevis og at det var sæd, var det en kjempesmell. Fikk egentlig vite at det verste en mann kunne gjøre mot et barn, det hadde min far gjort, sier hun.

- Brukte de begrepet lommemann?

— Ja, flere ganger.

- Hadde du lest om lommemannen?

— Jeg hadde lest noe, men har egentlig aldri vært så veldig flink til å følge med i pressen, sier datteren.

«Å, nei. Har dere tatt feil person igjen».

Datteren forteller også om hva som skjedde da faren ble pågrepet og mistenkt for et overgrep på Sotra i 1999, da hun var 17 år gammel.

— Jeg husker jeg sto rett ved siden av mamma og jeg husker ordrett hva han sa: - NN (konens navn, journ. anm.)!1 Dette har jeg aldri gjort. og det kan jeg love deg, forteller datteren.

Hun sier at hun ble informert om hva anklagene den gang handlet om.

— Det var åpenhet rundt det. Da han ble tatt igjen i 2008, tenkte jeg: «Å, nei. Har dere tatt feil person igjen».

Saken oppdateres.