— Jeg tror ikke at regjeringen kommer til å snu og gå inn for sjøkabel. Beslutningen står fast, og det tar jeg til etterretning, sier ordfører i Odda, Gard Folkvord.

Jo mer vi graver oss ned i denne saken, jo mindre skjønner vi regjeringens beslutning Trine Schei Grande, Venstre-leder

Uklart møteinnhold

I dag klokken 14 møter 15 lokalpolitikere fra Hordaland på Statministerens kontor. Temaet er Simadal-Samnanger, men akkurat hva Jens Stoltenberg har tenkt å si om saken er uvisst.

Folkvord forventer at statsministeren kommer til å gi dem detaljert og god informasjon om beslutningen om å bygge mastene.

— Vi skal delta i et dialogmøte og ha en samtale. Hva som skjer i framtiden kan vi ikke vite, men i denne omgangen tror jeg ikke regjeringen snur. Budskapet vårt er uansett klart. Selv om vi har ulik partitilhørighet er Hardanger samlet om ønsket om sjøkabel, sier Folkvord.

Vil først og fremst lytte

I morges reiste han sammen med flere av de andre lokalpolitikerne som skal møte Stoltenberg.

— Stemningen er god. Medieoppmerksomheten er jo enorm rundt denne saken. Vi er litt i vinden, for å si det sånn, sier Odda-ordføreren.

Ordfører Gunn Berit Lunde Aarvik på Voss har lest seg opp og forberdet seg godt foran møtet med Stoltenberg, men heller ikke hun tror at han vil komme med så mye nytt.

— Jeg kommer først og fremst til dette møtet for å lytte. Forventningene mine er ikke store. Kanskje kan det komme forslag til enkelte endringer i trasevalget, men det er umulig å si på forhånd, sier Lunde Aarvik.

Håper på ny utredning

Planleggingen av protestaksjoner mot monstermastene i Hardanger er for lengst i gang. Det er ventet at mange, også politikere, vil ty til sivil ulydighet dersom beslutningen står fast.

Førstkommenede lørdag arrangeres det marsj mot mastene i den planlagte traseen i Kvam.

Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland nekter å tro at kampen mot regjeringens beslutning er over.

— Saken er for stor og viktig til at den bare kan avsluttes med et 2-3 timers møte på statsministerens kontor. Etter seks års arbeid må dette bli et møte der vi kan diskutere hvordan vi kan få i gang en ny utredning, sier Rødland.

Ordføreren tør ikke å forvente at Statsministeren vil åpne for dette, men han håper i det lengste.

— Jeg håper at vi skal få en ny dialog og utredning for å få fram kabelløsningen, sier han.

Skjønner ikke beslutningen

— Vi regner jo med at statsministeren har noe nytt å fortelle oss, når han har invitert 15 ordførere til et møte. Det sier Ulvik-ordfører Mona Hellesnes.

Hun vil ikke høre de gamle argumentene for kraftlinjen om igjen.

— De kjenner vi og de har vi fått servert før, mange ganger, sier Hellesnes.

Hellesnes hadde også et kort møte med sin partileder Trine Schei Grande på Stortinget, før hun møtte de andre Hardanger-ordførerne.

Partilederens melding var klar:

— Jo mer vi graver oss ned i denne saken, jo mindre skjønner vi regjeringens beslutning.