Politiet har nå avsluttet søket etter marinegasten John-Frode Heitmann.

Se btv-innslag med broren.

– Nå har vi avsluttet søket. Om det blir gjenopptatt blir avgjort først mandag morgen, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til NTB tidlig lørdag kveld.

Nå håper politiet på tips fra publikum.

Natt til torsdag klokken 02.30 finnes de siste sporene etter Heitmann. Etter det har verken mobiltelefon eller bankkort vært i bruk. 22-åringen var sammen med de andre soldatene på KNM Fridtjof Nansen på en bytur, hvor de blant annet besøkte Peppes Pizza og Metro.

Klokken 01.30 gikk John Frode til 7 eleven, for å kjøpe røyk, men kom aldri tilbake. En time senere slutter sporene etter ham.

Frykter at noe har skjedd

Storebroren Bård Esben Heitmann har vært i Bergen sammen med familien siden fredag kveld, og går nå og henger opp plakater av den savnede marinegasten.

— For hver time så går, jo mer frykter vi for at det har skjedd noe kriminelt med ham. Han kan ikke bare ha forsvunnet i løseluften, sier Heitmann.

Han forklarer at lillebroren er en rolig og sindig person, som ikke har noe historie på å havne i bråk. Han er heller ikke plaget med tungsinn og hadde samme kveld som han forsvant ringt hjem og sagt at han gledet seg til å komme på perm for å treffe kjæresten sin.

— Jeg kan ikke skjønne hvordan han bare kan forsvinne. Noen i denne byen må vel ha sett ham, sier storebroren, som nå ber publikum om hjelp.

— Hvis noen har sett ham ber jeg dem om å ringe politiet eller direkte til meg på mobil 951 49 085, sier Heitmann.

Dykkersøk

Se video av dykkersøket

Dykkere startet klokken 11 lørdag søk etter den savnede marinegasten.

— Vi har fått assistanse av fire dykkere fra Forsvarets marinedykkerkommando ved Haakonsvern, forteller operasjonsleder Paal Thorbjørnsen i Hordaland politidistrikt.

Dykkerne undersøkte kaiområdene fra TV 2-huset på Nøstet til Puddefjordsbroen.

Politiet fikk fredag tips om at Heitmann skulle være observert i nærheten at sitt hjemsted i Lyngen i Troms. Dette tipset stemte ikke, opplyser operasjonsleder Arnold Johannesen til bt.no.

Heitmann avtjener for tiden verneplikten på marinebasen Haakonsvern i Bergen.

Etterlyst av Forsvaret

Politiet, Forsvaret og den savnedes familie har bedt mediene etterlyse mannen med navn og bilde. Alle som kan ha opplysninger i saken, blir bedt om å kontakte politiet på telefon 02800.

Heitmann er ca 186 cm, snakker tromsødialekt og har kort, mørkt hår. Han har et lite arr midt på venstre kinn, og har slank kroppsbygning. Heitmann var iført svart jakke og svart hettegenser uten merking. Han gikk i blå dongeri bukse og svarte sko.

Heitmann hadde planer om å reise hjem til Nord-Norge på perm torsdag, men benyttet ikke billetten. Forsvaret meldte ham savnet klokken 19.30 torsdag kveld.

LETER ETTER LILLEBROR: Bård Esben Heitmann, storebroren til den savnede, hengte lørdag opp savnet-plakater i Bergen sentrum.
Sævig, Rune
GORDON ANDERSEN (MMS)
GORDON ANDERSEN
GORDON ANDERSEN
GORDON ANDERSEN
Politiet