— Førerhuset har falt helt av etter sammenstøtet. Du kan trygt si at føreren har vært veldig heldig. Han snakket og var utrolig oppegående da han ble sendt med luftambulanse, sier lensmann Lorentz Lunde.

Smalt i fjellveggen

Den 34 år gamle føreren kom seg ut av førerhuset selv, og fikk hjelp av forbipasserende med førstehjelpsutstyr.

— Han hadde en del sårskader som de fikk lappet sammen, forteller Lunde.

Ifølge Lunde har lastebilen først kjørt i grøften på høyre side av veien. Da han forsøkte å svinge opp igjen på veien krysset han motgående kjørefelt og smalt i fjellveggen.

Stengt

— En trailer har kjørt i fjellveggen ved det nye kraftanlegget mellom Tysse og Holmefjord. Det var en person i trekkvognen. Han er nå tatt hånd om av helsepersonell, sier operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Riksvei 48 er delvis stengt ved ulykkesstedet, men mindre kjøretøyer slippes forbi. Når redningsbil er på plass blir veien helt stengt.

— Traileren står i fjellveggen, mens vognen står ute i veien. Det må en kraftig kran til for å få den opp, så veien blir nok stengt en stund, sier Lyssand.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 19.52 mandag kveld.

Ifølge en pressemelding fra Haukeland universitetssykehus er mannen lettere skadet. Han ligger til observasjon ved sykehuset.

  • Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner pr. melding.