Det var klokken 09.48 tirsdag morgen, at politiet fikk melding om at en lastebil hadde kjørt av veien på Hardangervidda, i nærheten av Dyranut turisthytte.

Føreren lå fastklemt i lastebilen med en fot, og var ved bevissthet. Først klokken 12.07 ble han frigjort, men han slapp unna uten alvorlige skader.

— Forslått

Føreren kjørte for det danske selskapet Ølgod flytte- & minitransport. Eier av selskapet, Ib Larsen, har vært i kontakt med mannen flere ganger i dag.

Han forteller at lastebilsjåføren etter forholdene er i god form.— Han er veldig forslått, men har ikke brukket noe, sier Larsen.

— Han har vært heldig.

Likevel er sjåføren noe medtatt av hendelsen.

— Han lå jo i to timer uten å komme seg ut av bilen. Det var ingen varme, så han ble ganske kald, sier Larsen.

Ringte mens han lå fastklemt

Larsen ble oppringt av sjåføren rett etter ulykken skjedde, mens han fortsatt lå fastklemt.

— Han fortalte meg hva som hadde skjedd, sa det var kommet galt av sted. Han sa han gled av veien, som var islagt, forteller Larsen.Ifølge Larsen har sjåføren kjørt denne strekningen i mellom seks og syv år, og er godt kjent med forholdene på norske veier.

— Dette var hans første uhell, og forhåpentligvis hans siste.

Svært glatt

Det var i dag tidlig svært glatt i området der ulykken skjedde. I tillegg til lastebilen der føreren satt fastklemt, kjørte også et vogntog av veien i samme område i morgentimene. Der ble det ikke meldt om personskade.

— Det er veldig glatt på stedet, det er underkjølt og speilblank is, sa operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt til bt.no tirsdag formiddag.

FASTKLEMT: En person var fastklemt etter at en lastebil kjørte av veien ved Dyranut på Hardangervidda.
Agurtxane Concellon