Den 23 år gamle mannen ble forrige søndag pågrepet og siktet for datainnbrudd i stortingsrepresentantens PC.

— En mann ble pågrepet og siktet for dette forholdet søndag 13. mai. Han ble løslatt 15. mai, sier Harald Bilberg, jourhavende politijurist ved Hordaland politidistrikt.

Han bekrefter at det ble gjennomført ransaking i den siktedes hjem og at siktelsen er opprettholdt.

Varslet anmeldelse

Saken henger sammen med pågripelsen av stortingsrepresentant Henning Warloe (H) fra Bergen i mars. Han ble pågrepet i sin stortingsleilighet i Oslo og erkjente narkotikamisbruk over flere år.

12. mars anmeldte Warloe så et datainnbrudd til Bergen politikammer.

— Det som har skjedd i denne saken har gitt meg grunn til å tro at min identitet kan ha blitt misbrukt på nettet, og at det kan være stjålet ting fra min private PC som kan være på avveie, sa Warloe til BT den gang.

To måneder senere er altså 23-åringen pågrepet og siktet for datainnbrudd.

— Jeg kjenner ikke grunnlaget politiet har for å gå til dette skrittet. Men jeg er glad for at de har foretatt seg noe i saken og kommet videre, sier Warloe.

- Vennskapelig forhold

Stortingsrepresentanten hevder at den siktede 23-åringen lenge har prøvd å skade ham.

Jeg vet ikke hva som er hans motiv, men vet at han har jobbet hardt for å forsøke å sverte meg. Henning Warloe

— Han har tydeligvis en agenda om å ødelegge så mye som mulig for meg. Jeg vet ikke hva som er hans motiv, men vet at han har jobbet hardt for å forsøke å sverte meg, sier Warloe.

Han forteller at han møtte 23-åringen for et par år siden.

— Han tok kontakt med meg, og ville gjerne bli min venn. Vi hadde et vennskapelig forhold - så lenge det varte, sier Warloe.

- Underlig og uforholdsmessig

23-åringen har selv skrevet om pågripelsen på sin egen blogg, der han omtaler seg som en varsler som avslørte Warloes narkotikabruk. I en e-post til BT skriver han at han stiller seg helt uforstående til siktelsen.

— Han erkjenner ikke straffskyld, sier 23-åringens advokat, Jannicke Keller-Fløystad.

Hun synes det er påfallende at anmeldelsen kommer først etter at Warloe selv ble siktet i narkotikasaken.

— Det fremstår som underlig at det kom en anmeldelse nå, for et forhold som skal ligge tilbake til sommeren/høsten 2010, sier Keller-Fløystad.

Hun er også kritisk til at politiet holdt 23-åringen i varetekt i to døgn.

— Etter Warloes intervju med BT i mars, visste min klient at det ville komme en anmeldelse. Det er to måneder siden. At politiet skal holde ham i arresten i to døgn nå, begrunnet med faren for bevisforspillelse, fremstår som uforholdsmessig, sier hun.

Fortsatt sykmeldt

Warloe svarer at han ventet i det lengste med en anmeldelse.

— Jeg kviet meg for det, fordi jeg visste hva som ville komme av oppmerksomhet rundt saken. Dette er selvsagt ikke noe jeg ønsker. Men nå var det gått for langt, sier han.

Siden narkosaken sprakk i mars, har Warloe vært sykmeldt fra vervet som stortingsrepresentant.

— Sykmeldingen er en sak mellom meg og min lege. Men så lenge narkotikasaken er uavklart, og Romerike politikammer ikke kommer med en konklusjon, vil jeg nok fortsatt være sykmeldt, sier Warloe.