— Hvis du kan få sykkelen tilbake kjapt i god stand, så er det bedre bruk av tiden å finne den igjen selv enn å melde det til politiet, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Som bt.no meldte tidligere i dag, ble Vidar Hardeland frastjålet sykkelen sin like ved den hardt belastede Nygårdsparken i Bergen. Dit dro han for å lete etter den. En mann sto og holdt i sykkelen, men Vidar «knabbet» den tilbake.

Hilland påpeker at det selvsagt er flere sider ved dette, og ikke en god idé for alle å oppsøke narkotikamiljøet i Nygårdsparken. Likevel synes han det Hardeland gjorde var fornuftig.

— Det virker som han hadde den rette gutsen, og det gikk jo bra, sier Hilland.

Det forsvinner sykler daglig i Bergen, mange av dem fordi narkomane trenger skyss.

— Noen tar sykler for å komme seg fra a til b, mens andre stjeler for å selge dem. Ellers er det også noen som kjører rundt i store varebiler og stjeler sykler, så det forsvinner veldig mange sykler, sier Hilland.

- FORNUFTIG: - Det virker som han hadde den rette gutsen, og det gikk jo bra, sier operasjonsleder Terje Hilland om sykkeleieren som tok sykkelen sin tilbake fra de kriminelle i parken.