— Det er helt uforståelig. Han er en omgjengelig gutt, nesten alltid i godt humør og flink på skolen, sier kameratene Kjell André Mala (18), Arild Kvalvåg (18) og Oddmund Seljestad (18).

— Han er veldig grei. Jeg har aldri hørt at han har slått noen. Det er ett eller annet som ikke stemmer, mener Joe Gunnar Fjæra (19).

De var alle i nærheten under skudd-dramaet, og kjenner den jevnaldrende gjerningsmannen.

Rektor Karl Erik Christiansen ved Odda vidaregåande skule har også bare godt å si om eleven, som går siste året på allmennfag.

— Jeg har ikke hatt ham som elev selv, men de som kjenner ham sier han er en knakende kjekk gutt. Derfor kommer dette totalt overraskende. Både elever og lærere er rystet, sier Christiansen, som åpnet skoledørene for elevene i går. De fikk blant annet en orientering av lensmann Øyvind Rosseland om det som hadde skjedd.

Skuddofferet var elev ved skolen i fjor, på grunnkurs elektro. Hun går nå på skole på Stord, og var i Odda for å besøke venner.

— Jeg var på vorspiel med henne tidligere på kvelden. Hun er veldig åpen og trivelig. Jeg tror ikke de kjente, sier Vidar Voie (20), som ikke skjønte at noe var galt før han så ambulansene komme natt til søndag.