Det var om morgenen tirsdag 19. juni i fjor at Ingeborg Løvås og hennes venn Eilif Higraff ble rygget ned av en varebil på en parkeringsplass i Folke Bernadottes vei i Fyllingsdalen. 74-årige Higraff ble påført store hodeskader, og døde senere samme kveld på Haukeland sykehus. Selv slapp Ingeborg fra ulykken med bare mindre skader.

I går vitnet hun i rettssaken mot den ulykkelige varebilsjåføren, en 23 år gammel mann som hadde vikarjobb som bud da ulykken skjedde. Mannen er tiltalt for uaktsomt drap.

— Kan ikke hate ham

For Ingeborg ble det et møte med svært blandede følelser.

— Det var jo fælt det som skjedde, men jeg kan jo ikke hate ham. Han gjorde det ikke med vilje, sier hun til Bergens Tidende.

Selv om hun selv vil be om oppreisningserstatning fra den tiltalte, har hun ikke noe ønske om å se ulykkessjåføren bak tykk betong.

— Jeg vil ikke at han skal måtte sitte i fengsel for dette. Stakkar, han har jo hatt det helt forferdelig selv etter ulykken skjedde. Jeg syns veldig synd i gutten, sier Ingeborg.

Erklærte ikke straffskyld

Den tiltalte 23-åringen var både blek og lavmælt da han forklarte seg i retten om den fatale junimorgenen. Han rygget varebilen 15-20 meter rett bakover før han svingte inn til siden for å snu bilen. Det var da bilen traff de to pensjonistene.

Tiltalte beklaget sterkt det som skjedde, men erklærte seg ikke skyldig i uaktsomt drap.

— Jeg vet ikke hva jeg kunne gjort annerledes. Først kikket jeg i begge sidespeilene, og da bilen var i fart så jeg ut både gjennom bakruten og sidevinduene. Jeg så ingen av de to før mannen traff bakruten med ett smell, forklarte varebilsjåføren i retten.

Risikerer tre år

Hvis 23-åringen blir kjent skyldig i uaktsomt drap, risikerer han opp til tre års fengsel. I tillegg til kravet fra Ingeborg Løvås, vil også de etterlatte etter den omkomne 74-åringen kreve erstatning og oppreisning. Rettssaken avsluttes tirsdag.

ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ