— Han stiller seg uforstående til siktelsen, og er sjokkert og fortvilet over at han sitter som anklaget i en meget stygg sak, sier advokat Rolf Knudsen.

Han er forsvareren til 18-åringen som tirsdag kveld ble pågrepet i sitt hjem på Os, mistenkt for drapet på Hilda Feste (98).

Feste ble drept i sitt eget hjem i Gamleheimshagen på Os 1. januar i år.

Forsvareren forteller at 18-åringen har forklart at han drakk alkohol og var beruset den aktuelle kvelden.

Tekniske bevis

Under tirsdagens pressekonferanse sa politiadvokat Asbjørn Onarheim at politiet føler seg ganske trygge på at de har tatt rett mann, og at vitneobservasjoner samt tekniske spor knytter 18-åringen til åstedet for drapet.

Den drapssiktede skoleeleven ble konfrontert med dette i tirsdagens innledende avhør, uten at det endret hans forklaring.

— Han nekter for drapet, men ønsker å bidra med det han kan i saken, og samarbeider med politiet, sier Knudsen.

Skoleeleven ble avhørt av politiet utover natten.

- Var med en kompis

Mannen har tidligere blitt avhørt av politiet i forbindelse med drapet, men den gang hadde han kun status som vitne.— Han ga samtidig frivillig fingeravtrykk og DNA-prøve. Bakgrunnen var at politiet satt på informasjon om at han hadde beveget seg i Os sentrum på drapstidspunktet, sa Onarheim på pressekonferansen.

18-åringen har i avhør forklart at han var sammen med en kamerat den aktuelle kvelden. Etter det bt.no kjenner til, bor drapssiktede ikke langt fra leiligheten hvor Feste ble drept.

— Han visste hvem offeret var, men sier at han aldri har vært i den aktuelle leiligheten, sier Knudsen.

DREPT: Hilda Feste (98).