Fredag fremstilles en 25 år gammel albansk mann for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Han er siktet for seksuell handling uten samtykke, skremmende og plagsom opptreden og tvang.

To unge kvinner bosatt i sentrum opplevde sent tirsdag kveld å bli angrepet av en mann som begynte å kysse på dem.

— Presset seg inn

— Vi ser svært alvorlig på denne saken. Mannen eier ikke hemninger, og begge kvinnene ble selvfølgelig livredde, sier Trond Eide, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Eide frykter han kan begå nye angrep mot kvinner eller stikke av fra landet og ber retten om at han varetektsfengsles i fire uker. Han fikk gjennomslag for varetektsfengsling.

Ved 23-tiden tirsdag kveld skjedde det første angrepet. En kvinne sto i døren i en bygård i Bergen sentrum. Hun så etter sin mann. Samtidig kom en ukjent mann mot henne på fortauet. Hun ante uråd og forsøkte å lukke døren, men han presset til og kom inn i oppgangen.

La på sprang

— Der holder han henne fast og forsøker å kysse henne. Hun kjemper mot og forsøker å vri seg unna. Etter noe kamp hylskriker hun. Mannen gir opp og forlater så stedet, sier Eide.

Kvinnen ringte politiet.

Tre kvarter senere oppsto en tilsvarende hendelse, denne gang i området ved Vestre Torggate.

— En kvinne opplever at en mann kommer mot henne, spør etter veien og er innpåsliten. Han trekker henne mot seg, holder henne fast og begynner å kysse på henne. Hun kjemper imot og kommer seg unna. Hun går mot sitt hjem som ikke ligger langt unna, sier Eide.

- Gjenkjent av begge

Han forteller at kvinnen etter hvert la på sprang da hun snudde seg og så at mannen forfulgte henne. Hun kom til hjemmet og låste seg inn i bygården. Mannen var like ved, men kvinnen klarte å låse døren før han kom inn.

— Hun kontaktet oss, og vi hadde patruljer som så etter mannen. Vi skjønte jo at det trolig var samme person som sto bak begge tilfellene, og vi hadde gode beskrivelser. Senere på natten pågrep vi en 25 år gammel mann fra Albania. Han er gjenkjent av begge kvinnene, men nekter straffskyld. Han bekrefter at han har vært til stede ved den ene hendelsen, sier Eide.

Han ser svært alvorlig på hendelsene.

— Denne saken handler om tvang, skremmende og plagsom opptreden og seksuell handling uten samtykke. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med andre kvinner som kan ha opplevd det samme. Vi ser ikke bort fra at dette er de to eneste tilfellene, sier Eide.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med vitner til hendelsene og kan kontaktes på 55 55 63 00.

Kaj Wigum er forsvarer for den siktede mannen. Han kunne ikke kommentere saken da BT kontaktet ham fredag.