Og det var ikke mye nerver å spore da 16-åringen gang på gang trikset seg fra stein til stein opp Ole Bull-fontenen i går. På null komma niks kom han seg fra bakkenivå og til topps.

— Han er best i Bergen. Han er til og med sponset, sier sykkelkompisen, Mads Bolstad, 15 år.

Kameratene har holdt på med Bike Trial i et par år. De har deltatt i konkurranser også - blant annet er de med på å arrangere sykkelkonkurranser i Arenum. Da deltar de 10-15 som er aktive i sporten i Bergen.

— Man må trene mye for å bli god - spesielt spenst, styrke i lår og jogging. Og så kan man i hvert fall ikke røyke, sier Roar.

Yndlingstriksestedene i Bergen sentrum er utenfor Politistasjonen, i trappene ved Den Nationale Scene, på den Blå Steinen og Ole Bull-fontenen. Både Roar og Mads er utstyrt med hjelm og ryggskinn.

— Vi bruker alltid hjelm. Det var én gang jeg ikke gjorde det og gikk skikkelig på trynet, sier Mads, og viser arret og merkene etter tre sting i pannen.

En tredje kompis, Raymond Jensen, er også med - men bare som tilskuer.

— Jeg brakk sykkelen min i fjor. Jeg knekker alltid sykkelen min, sier han.

SPENSTIG: Her hopper Roar Haug galant over Den Blå Steinen med sykkelen sin. - Man må ha tålmodighet for å bligod i Bike Trial, sier han. FOTO: JAN M. LILLEBØ