Fredag sendte bergenspolitikerne brev til justisminister Anders Anundsen, UDI og UNE, med krav om at de må revurdere avgjørelsen om å sende Taiman Agid Fatah (27) tilbake til Irak.

Samtlige gruppeledere signerte brevet, bortsett fra Tor A. Woldseth (Frp).

— Riktig å sende ham ut

Han sier han synes synd på Fatah, men mener det ikke betyr at han skal få bli i Norge.

— Han er en ung, voksen mann. Det er ikke noen fare for hans liv, og han vil heller ikke bli forfulgt om han sendes tilbake til hjemlandet. Det ville være en bekvemmelighetssak å la ham bli, sier Woldseth.Da Bystyret sendte brev til statsminister Jens Stoltenberg under Nathan-saken for to år siden, signerte også Frp anmodningen. Men denne saken er annerledes, mener Woldseth.

— Vi mener UDI og UNE har handlet riktig når de nå ønsker å sende ham ut. Jeg føler at de har handlet ut fra de retningslinjene de har, sier Woldseth.

- Blir for mye følelser

Han har selv ikke sett noen av sakspapirene i saken, og sier det dermed er vanskelig å vurderer utlendingsmyndighetenes konkrete vurdering av saken.

DEPRIMERT: - Jeg vil hilse til mine venner i Bergen, til mor og far og mine søsken som alle sammen bor i byen. Jeg håper jeg får komme tilbake til dere, og at jeg ikke blir sendt tilbake til Irak, sa Taiman Fatah da BT besøkte ham på Trandum. Nå stiller et samlet politisk Bergen seg bak ham. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND
Håvard Bjelland

— Dette dreier seg rett og slett om at man synes synd i ham. Det er mange det er synd på. Hva med dem som har fått beskjed om å reise og faktisk reiste. Skal man be alle dem komme tilbake?, spør Woldseth.- En politikk som bare baserer seg på hvem vi synes synd på, blir litt urettferdig. Vi har profesjonelle som skal forvalte dette systemet. Når politikere går inn i enkeltsaker, blir det mye følelser, fortsetter han.

- Har det noe med at justisminister Anundsen kommer fra samme parti, at dere ikke vil skrive under?

— Nei, nei, overhodet ikke. Hadde dette vært en sak vi virkelig syntes var urimelig, ville vi skrevet under, sier Woldseth.