• Det er klippet i hytt og pine. Jakob Landsvik ble trist da han besøkte Møllendal kirkegård.

Jakob Landsvik fra Oslo står og ser fortvilet utover Møllendal kirkegård. I 30 år har han gått her for å stelle gravene til sine nærmeste. Gravplassen har alltid sett velstelt ut, men det han fikk se i dag, likte han svært dårlig.

I stedet for å ha klippet vekk alt gresset mellom gravstøttene, har gressklipperen kjørt mellom annenhver grav. Dermed er det stier på stier mellom det uklippede og nyklippede gresset mellom gravstøttene.

— Det ser ut som det er noen unger eller en full mann som har lekt seg med en gressklipper, sier Landsvik.

Rundt han går det små stier der gressklipperen har vært. Gresset ligger strødd overalt.

— Det er klippet i hytt og pine og det ser rett og slett ustelt ut.

Må ha respekt

Han mener man bør ha respekt for dem som kommer til gravlunden for å stelle gravene slik at det skal ordentlig ut.

— Jeg synes det er trist å se at et gravsted skal se sånn ut selv om det er midt i sommerferien. Jeg innser at de har mye å rekke over, men da er det vel bedre at de gjør ferdig felt for felt og ikke lar det stå halvferdig slik det er nå, sier han.

Han har prøvd å få tak i de som har ansvaret for vedlikehold av gravplassen, uten hell.

— Jeg synes absolutt de bør gjøre en bedre jobb enn de har gjort her.

- Se over rutinene

Inghild Hareide Hansen, forvaltningsleder i Bergen kirkelige fellesråd, sier at arbeidet bare var halvferdig da Landsvik besøket kirkegården i går.

— Gressklipping er en løpende driftsoppgave hos oss som vi ønsker skal utføres på en best mulig måte. Vi er nødt til å prioritere slik at vi tar selve slåtten først, og både slåtten og kantene neste gang. I overgangen kan det se ut som det er veldig behov for den kantslåtten, forklarer Hareide Hansen.

Hun sier fellesrådet ønsker at kirkegården skal være en presentabel og hyggelig plass å være.

— Innenfor de ressursene vi har, så prøver vi å få det så fint som mulig. Vi vil selvfølgelig se over rutinene våre, sier hun.

I formiddag pågikk det på ny arbeid på kirkegården.