Det sier valgforsker Frank Aarebrot.

I gårsdagens VG uttalte Frp-nestoren at han ikke forstår hvorfor de etterlatte etter Utøya-massakren trenger å vite detaljert hvordan drapene foregikk. Hagen mener også at saken opptar for store ressurser og ønsker en rettssak i ekspressfart.

- ** Forstyrrer Frps muligheter**

-Jeg har merket meg at en del mennesker, som kanskje står Frp nær, ønsker at Utøya skal glemmes fortest mulig, sier Aarebrot.

Han mener terrorhandlingene er blitt en belastning for Fremskrittspartiet, blant annet på grunn av flere «merkverdige utspill».For to dager siden sa Frp-politiker Johnny Wæhler i Hamar at Arbeiderpartiets politikk må ta noe av skylden for terroraksjonene.

- På den måten kan det være legitime ønsker fra Frp om at folk skal glemme saken kjappest mulig, sier Aarebrot.Han tror også at terroraksjonene mer generelt har forstyrret partiets muligheter, blant annet fordi innvandringsspørsmål har fått en annen rolle etter 22. juli.

- Jeg tror Hagen ønsker at vi skal glemme dette fortest mulig slik at han kan fortsette å si at muslimer er terrorister, mener Aarebrot.

Bistandsadvokater raser

Flere bistandsadvokater går hardt ut mot Carl. I Hagens ønske om å avslutte terroretterforskningen raskt.

- Hvis han er sitert korrekt, er dette det dummeste Carl I. Hagen noen gang har sagt, og noe av det dummeste jeg noen gang har sett på trykk, sier advokat Mona Høiness.

Hun representerer flere pårørende i terrorsaken, og sier at nettopp detaljnivået er viktig for de etterlatte.

-  En voksen mann med livserfaring som Hagen må forstå at alle som har mistet noen, ønsker svar. For eksempel vil det være en lettelse for de etterlatte hvis de får avklart at deres kjære døde momentant og ikke led. Det er slike ting som kan ligge og gnage i årevis og gjøre at man ikke kommer seg videre, hvis man ikke får det oppklart, sier hun til NTB.

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen reagerte også sterkt i søndagens VG.

-  Jeg har nesten ikke ord. Han har null forståelse for de etterlatte og fornærmede. Han burde holde munn, sier hun.

Hva mener du om utspillet? Si din mening her!