Bergen tingrett har avgjort at mannen må sitte i varetekt i fire uker, med brev— og besøksforbud. Bakgrunnen er blant annet fare for bevisforspillelse.

Mannen godtok avgjørelsen.

Politiet har skjerpet siktelsen fra legemsbeskadigelse til drapsforsøk etter hendelsen i Strandgaten torsdag.

— Politiet mener hans atferd tyder på at han hadde til hensikt å drepe, sier politijurist Yvonne Momeni til bt.no.

Den siktede fortseller til BA.no at han var svært påvirket, både av alkohol og hasj, da han gikk løs på kvinnen. Han hevder at han ikke husker mye av det han gjorde.

— Han mente ikke å drepe henne, men han forstår at han burde skjønt at det han gjorde kunne medført at hun døde, sier forsvarer Trond Christiansen til nettavisen.

Kranglet om alkohol

Det skal ha svartnet for 28-åringen da han ble beskyldt av kjæresten for å drikke for mye. Han svarte med skrujern-hogging.

— Gud kommer til å straffe meg, sa 28-åringen da han møtte på politihuset sammen med sin forsvarer fredag.

Han valgte å fortelle åpent til politiet om det som hadde skjedd da han angrep sin kjæreste med et husholdningsskrujern.

I politiavhør har han forklart at han hadde vært på byen sammen kjæresten og noen venner. Etterpå hadde alle reist tilbake til leiligheten i Strandgaten og sovnet.

Lukket øynene og hogget

Da de våknet senere torsdag ettermiddag, skal den 22 år gamle kvinnen ha klaget på kjærestens drikkevaner, noe som fikk det til å svartne for 28-åringen.

Han skal da ha grepet tak i et skrujern og begynt å stikke løs på overkroppen, halsen og ryggen til kjæresten. Ifølge egen forklaring skal han ikke ha gitt seg før venner av ham dundret på døren utenfor rommet hvor han var med kjæresten.

Han har forklart at han ikke løp fra stedet fordi han ville vente på politiet. Da politiet kom, meldte han seg selv.

- Glad hun lever

28-åringens forsvarer, Trond Christiansen, sa allerede fredag at hans klient ikke kom til å motsette seg fengsling.

— Han synes det er fryktelig det som har skjedd, og er veldig glad for at kjæresten ikke døde, sier Christiansen.

Tilstanden til kjæresten var i går fortsatt alvorlig og stabil. Politiet fikk snakket med henne allerede noen timer etter at hun kom inn på sykehuset torsdag ettermiddag.

— Da var hun ikke i stand til å si så veldig mye, men hun gjorde det klart hvem som sto bak angrepet, sier politioverbetjent Carl-Petter Leganger.

22-åringen blir på sykehuset og politiet vil ikke avhøre henne på nytt før over helgen.

— Hun trenger ro og er sterkt preget av det som har skjedd, sier Leganger.

LUKKET ØYNENE: 28-åringen som er siktet for drapsforsøk, skal ha stukket skrujernet et titall ganger inn i brystet, halsen og ryggen til sin 22 år gamle kjæreste. Her blir han fraktet bort fra åstedet torsdag.
HÅVARD PRESTEGÅRDEN