Det var mandag klokken 11.27 Nordeas filial ble ranet i Åsane. En mann med øks slo til og ble kort tid etter tatt av væpnet politi.

Onsdag ble 23-åringen fremstilt for varetektsfengsling med Kaj Wigum som forsvarer. Aktor i saken er politijurist Laila Karin Skeide. Hun ba om fire ukers varetekt og fikk medhold.

Har brukt narkotika

I kjennelsen til retten står det at mannen har forklart at han «bruker alle former for narkotika, bortsett fra heroin. I denne tilstanden har han ifølge egen forklaring overfor politiet opplevd sterke depresjoner. Han har den siste tiden hatt veldig mye voldstanker. Han har hatt mye tanker om å utføre vold og drap».

Han har også forklart at han hadde tanker om å skade spesielle personer de siste månedene, uten at han har forklart hvem.

Retten mente hans rusproblematikk er uavklart og varetektsfengslet ham for fire uker.

Mannen er tidligere ustraffet. Hans forsvarer argumenterte med at det derfor ikke er fare for gjentakelse.

Stilte i papirdress

— I retten svarer han jo nei på om det er fare for gjentakelse. Han er dessuten ustraffet. Da mener vi at det ikke er fare for gjentakelse, sier Wigum.

Siktede stilte i en dress av papir i fengslingsmøtet.

— Jeg vet ikke hvorfor han fremstilles slik, men det er uverdig, sier Kaj Wigum.

— Det burde være mulig å ha klær liggende, slik at man slipper scener som dette. Vi er tross alt i en rettssal, sier Wigum.

Den siktede mannen ønsket ikke å uttale seg eller la seg avbilde anonymt i papirdressen. Han ba imidlertid om hjelp fra sin forsvarer til å skaffe ham skikkelige klær.

- Mer enn 100.000 kroner

Nordea opplyste mandag at det ikke forsvant med penger under ranet.

— Raneren kom unna med en skuff med penger, men de er funnet. Det var et betydelig beløp, sier politiadvokat Skeide til bt.no.

Til BA.no sier hun at det var mer enn 100.000 kroner.

Bt.no har snakket med personer som kjenner den siktede mannen. De beskriver ham som en stille og rolig person.

Flere kilder opplyser at mannen var i arbeid inntil nylig, til tross for at han altså skal ha forklart at han hadde tanker om vold og drap. Han har hatt regelmessig inntekt de siste årene, ifølge skattelikningen.

AKTOR: Laila Karin Skeide.
PER LINDBERG