• Det er helt uforståelig at jeg er tiltalt for dette. Jeg har ingen grunn til å skulle ville ta livet av Øyvind Madsen, sier den tiltalte 27-åringen.

Fotballspilleren forklarte seg i dag for første gang om møtet med Jarle Olsen og Tor Helge Flaten kvelden før drapet på Øyvind Bjarte Madsen. Les mer om bakgrunnen for rettssaken her

27-åringen stiller seg uforstående til tiltalen om at han skal ha planlagt drapet sammen med Jarle Olsen og den medtiltalte 37-åringen.

— Oppspinn

— Jeg har absolutt ingen grunn i hele verden til å skulle ville ta livet av Øyvind Madsen, sa 27-åringen.

Ifølge Jarle Olsens forklaring var det 27-åringen som foreslo at Flaten kunne få oppdraget. Kvelden før drapet, som skjedde natt til 19. april 2000, skal fotballspilleren ifølge påtalemyndigheten ha vært med Jarle Olsen til Proffen gatekjøkken. Der skal de to ha møtt Tor Helge Flaten, og 27-åringen skal ha gitt ham penger som betaling for å drepe Madsen.

27-åringen nekter imidlertid for dette.

— Det er oppspinn. Jeg har ikke til vane å gå med 20.000 kroner på meg, sa 27-åringen i retten i dag.

Han sier han ble bedt om å gå ut av bilen på det tidspunktet aktoratet mener drapet på Øyvind Bjarte Madsen ble bestilt.

Han forklarte i retten i dag at han ikke fikk høre hva Olsen og Flaten snakket om ved gatekjøkkenet denne kvelden.

Jarle Olsen skal tidligere på kvelden ha bedt om å få telefonnummeret til Flaten, ifølge 27-åringens forklaring. Litt senere ba Olsen 27-åringen om å bli med for å møte Flaten ved gatekjøkkenet.

— Vi satt og snakket om alt og ingenting. På et tidspunkt får jeg beskjed av Jarle om å gå ut av bilen, for han skulle snakke alene med Tor Helge. Jeg gikk bort til gatekjøkkenet og kjøpte meg noe mat, og kom tilbake til bilen, forklarte 27-åringen. ¨

- Instruert

Deretter gikk ferden til Nygårdsgaten der drapsvåpenet ifølge Olsens forklaring skal ha blitt overlevert. Ifølge tiltalen var det 27-åringen som leverte våpenet.

— Det er veldig merkelig. Jeg hadde ikke med nøkler til jobben, der vi angivelig skal ha vært innom, sa han i retten.

27-åringen forklarte at de bare ga Flaten skyss til dette området, fordi han skulle kjøpe narkotika.

Deretter havnet både Olsen og 27-åringen på et pokerlag på et hotell i byen.

Dagen etter ble Øyvind Bjarte Madsen funnet drept. Jarle Olsen ble kalt inn til avhør etter kort tid. Etter dette skal 27-åringen ifølge sin forklaring ha fått klare instruksjoner om hva han skulle si til politiet og i retten.

- Jeg ble instruert av Jarle Olsens advokat, sa 27-åringen.

Instruksjonene endret seg ifølge fotballspilleren etter hvert som Jarle Olsen endret sin forklaring.

GUSTAV KVAAL (TEGNING)
JAN M. LILLEBØ