— De blå telefonene, som vi kalte dem, det var linjer som bare gikk mellom oss, sa Olsen i retten i dag.

Formålet med å ha de hemmelige telefonene var at politiet ikke skulle få tak i numrene. De tre drev nemlig narkohandel sammen, ifølge Olsen.

Skulle dele stoffet

Han forklarte tidligere i dag at han hadde drevet virksomhet sammen med den tiltalte eks-dørvakten (37) gjennom flere år.

Rundt tusenårsskiftet kom også den tiltalte fotballspilleren (27) inn i virksomheten.

Ifølge Olsen hadde han hørt om 27-åringen tidligere, blant annet at han var til å stole på. Etter at de to første gang møttes på fest, steg 27-åringen raskt i gradene i Olsens organisasjon.

Ifølge Olsen var 27-åringens oppgave å dele opp stoffet som kom inn, og frakte det til lagre, der det som ifølge Olsen var 37-åringens selgere skulle plukke det opp.

-Da ryker store summer - Selgerne skulle ikke se ham, han var gjemt. Det er ikke sånn hand til hand som du ser på film liksom. Hvis politiet får has på han og spaner han, kan de gå til lagrene. Og da ryker store summer, sa Olsen.

Mens 27-åringen har forklart at han var en av flere som gjorde forskjellige ærend for Olsen, beskriver Olsen fotballspilleren som en nær samarbeidspartner.

— Han var ved siden av meg. Selvfølgelig får han ikke vite alt i verden. Men han var veldig nærme. Det går nesten ikke an å komme så mye nærmere, sa Olsen.

Han avviser at 27-åringen ble bedt om å forlate bilen når Olsen skulle snakke med sine narkokontakter. 27-åringen har forklart at dette skjedde til stadighet, blant annet på kvelden den 18. april. Da skal Tor Helge Flaten ifølge påtalemyndigheten ha fått i oppdrag å drepe Øyvind Bjarte Madsen.

— Jeg har aldri sendt ham ut av bilen. Da hadde jeg ikke tatt ham med meg, sa Olsen