Den 31-årige mannen med opprinnelse fra Afrika, ble i mars siktet for å ha smittet tre kvinner med HIV. I april ble siktelsen utvidet til å også gjelde en fjerde kvinne. Bergen tingrett tok torsdag politiets begjæring om fire nye uker i fengsel til følge.

— Saken har beveget seg tragisk sakte, ettersom det har vært svært vanskelig å få samlet inn tilstrekkelig informasjon, sier politiadvokat Harald Bilberg til bt.no.

Flere identiteter

Siktelsen mot mannen dreier seg om ubeskyttet samleie, selv om han skal ha visst at han selv var bærer av HIV-viruset.

— Det som er spesielt, er at to av de fire kvinnene med utenlandsk opprinnelse har operert med forskjellige identiteter. I tillegg har det vært problematisk å få tak i riktig helseopplysninger fra hjemlandet, men det har vi nå gitt opp, sier Bilberg.

Politiet er ferdig med etterforskningen, men venter på endelige godkjenninger fra en rettsmedisinsk kommisjon.

— Jeg forventer at det tas ut tiltale innen kort tid, sier politiadvokat Harald Bilberg til bt.no.

Smittet i Bergen

De fire kvinnene i 20-30-årene skal alle ha blitt smittet i Bergensområdet i løpet av 2008 og 2009.

— Den ene er norsk statsborger, og er gift med en nordmann. Den andre bor i Stavanger og har fast jobb og opphold i Norge. To av disse har som sagt en annen status, opplyser Bilberg.

Rømningsfare

Retten finner det overveiende sannsynlig at siktede kan begå nye straffbare handlinger. Samtidig legges det vekt på at siktede oppholder seg uten lovlig opphold i Norge. Han er uten jobb, og familien bor i utlandet, og politiet er derfor redd siktede vil prøve å rømme landet.