Politiet er på utkikk etter en mørk pickup etter at en åtte år gammel gutt skal ha blitt stoppet flere ganger av en fremmed mann.

Ifølge meldingen til politiet skjedde episoden i Lyngbøveien på Laksevåg i 20-tiden tirsdag.

— Kontaktet flere ganger

— Gutten var ute og syklet med en kamerat, i området mellom Lyngbøveien og Laksevåg idrettshall. Han ble kontaktet av en fremmed mann som spurte om han ville være med i bilen, sier Jannicke Bremer Johannessen, politiførstebetjent ved Bergen sentrum politistasjon.

Gutten skal da ha svart at det hadde han ikke lov til, og syklet videre.

— Mannen tok da kontakt med guttene to ganger til, og sa at han kunne kjøre dem hjem, sier Johannessen.

Gutten syklet hjem og varslet familien, som kontaktet politiet. En patrulje rykket ut og snakket med gutten i går kveld.

Etterlyser bil

Mannen er beskrevet som en voksen mann, lys i huden. Bilen er beskrevet som en mørk pickup med grønne skilter og reklame (tekst) på begge sidene.

— Hvis noen har sett en slik bil er vi interessert i å vite om det, sier Johannessen.

For noen dager siden opplyste politiet i Fjell og Sund at de har fått flere overdrevne og feilaktige meldinger om lokkemenn den siste tiden. Johannessen understreker at politiet ikke har noen grunn til å tvile på det åtteåringen har fortalt.

— Vi undersøker nå om det er likhetstrekk med andre liknende hendelser, men foreløpig har vi ikke sett noen slik sammenheng, sier Johannessen.

Hun roser gutten for å ha håndtert saken på riktig måte.

— Det er veldig bra at han visste at man ikke skal bli med fremmede. Mitt råd til foreldre er å minne barna på dette. Samtidig er det viktig å ikke hausse opp slike hendelser. Det er ikke noen grunn til at det skal påvirke barnas hverdag, sier Johannessen.