Nå er mannen, som i dag er 27 år gammel, dømt for flere tilfeller av trusler mot den tidligere kjæresten, som fortsatt er i tenårene.

Høsten 2005 våknet jenten ifølge sin forklaring en natt av at kjæresten sto med benet over henne, og holdt en kniv i hånden.

— Gud, gi meg styrke til ikke å drepe NN (jenten). Ta vekk Satan fra meg, sa han, ifølge dommen fra Fjordane tingrett.

- Trusler på lapper

Ifølge jenten lå det strødd lapper rundt på gulvet, med ulike trusler skrevet på. Hun viste retten en lapp, som hun sa var fra denne natten:

— Hjelp meg å holde meg rolig! Ikke la meg klikke og drepe, sto det skrevet på lappen.

27-åringen nekter for å ha kommet med slike trusler, men dommerne mener jentens forklaring er meget troverdig, og har lagt den til grunn i dommen. De legger blant annet vekt på at mannen, som har vært rusmisbruker, i retten oppga at han var blitt frelst.

— Det faktum at tiltalte var sterkt religiøs støtter etter rettens oppfatning opp under at han har sagt det som fremgår av tiltalebeslutningen, heter det i dommen.

Ifølge jenten skal forholdet til eks-kjæresten ha vært preget av vold og trusler. Hun gikk imidlertid ikke til politiet før hun ble gravid, og ble redd for at han kunne skade barnet.

Låst inne på badet

Mannen er også dømt for å ha truet jenten med kniv ved to andre anledninger. Den ene gangen skal han ifølge dommen ha rispet henne på lårene med kniven etter en krangel.

27-åringen er også dømt for frihetsberøvelse, etter at han ved en anledning låste kjæresten inne på badet og forlot henne der.

Etter en krangel dro han henne ifølge jentens forklaring inn på badet, før han gikk for å drikke på et serveringssted. Jenten mener hun satt innelåst på badet i omkring fire timer.

27-åringen har nektet for at han noensinne har låst jenten inne, men ble ikke trodd av dommerne.

I tillegg til trusler og frihetsberøvelse, er mannen dømt for fem ganger å ha brutt et ilagt forbud mot å kontakte eks-kjæresten.

Han er nå dømt til fengsel i et halvt år. Fire måneder av straffen er gjort betinget, på det vilkår at han ikke bryter besøksforbudet flere ganger.

I tillegg må 27-åringen betale 40.000 kroner i oppreisning til jenten.