Det skal de overlevende ha fortalt til politi og redningsmannskaper. Skipet skal ha fått så store skader at det i løpet av minutter fikk slagside og kantret.

Ifølge mannskapet skal "Rocknes" ha skrapt borti bunnen eller et skjær. Resultatet ble en stor flenge i skroget. Den ene ballasttanken skal ha blitt revet opp..

Både kaptein Jan Aksel Juvik (57) og los Vermund Halhjem (41) skal ha vært på broen da "Rocknes" grunnstøtte. Til stede var også en annen offiser og et filippinsk besetningsmedlem.

Kaptein Juvik er fortsatt savnet, mens losen overlevde havariet. Sistnevnte skal ha sprunget for livet da han forsto at noe virkelig galt var på gang.

Overfor politiet bekreftet losen at han sto på broen da skipet fikk slagside. Han sprang da ned på dekk, og langs skipssiden etter hvert som båten sank. Sammen med et annet besetningsmedlem klarte han å klamre seg fast i baugen. Her ble han berget av et redningshelikopter.

— Han har forklart seg for politiet, og er kommet fra den dramatiske hendelsen uten fysiske skader. Losen vil selvsagt bli et svært viktig vitne for oss, når vi skal få svar på hva som gikk galt om bord, uttalte skadestedsleder Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til bt.no i natt.

Losen ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus etter den dramatiske bergingen, og ønsket ikke å uttale seg til media i går kveld.

BERGEN BRANNVESEN