ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bt.no

Det sier valgforsker og Ap-mann Frank Aarebrot til Bergens Tidendes nettavis.— Toppledelsen i Frp var raskt ute med å si at talerstolen på Hordaland Fremskrittspartis årsmøte ikke var det rette stedet å fortelle om en voldtekt. Ledelsen setter seg dermed på sin høye hest. De beskylder Cathrin Rustøen for å være udannet. I stedet burde partiet gått i seg selv og spurt om de har hatt en fornuftig politisk behandling av denne saken, sier Aarebrot.

Oppsiktsvekkende Han er for så vidt enig i at det alvorlige spørsmålet som Cathrin Rustøen tok opp kunne vært holdt unna talerstolen. Men akkurat det spiller ingen rolle når Rustøen nå har sagt det.

Han mener at opplysningene som kom frem om den påståtte voldtekten i Fremskrittspartiet er «relativt oppsiktsvekkende».

— Ryktene som har kommet frem tidligere er lett å ta avstand fra. Når påstander om voldtekt blir sagt rett ut på et møte, blir det noe helt annet. Påstandene får større tyngde, sier Aarebrot.

Han lurer på om ledelsen i Fremskrittspartiet har prøvd å finne ut hvem den eventuelle voldtektsmannen er.

Prominent stortingsplass - Man kan undre seg på om partiet har prøvd å finne ut hvem mannen er, slik at han eventuelt ikke havner på en prominent plass på en stortingsliste, sier Frank Aarebrot.

Han mener partiet her kan bruke politisk skjønn uavhengig av de strafferettslige sidene av saken.