Eksstatsråd Grete Knudsen (Ap)fyrer løs mot Jens Stoltenberg og hans lederstili boken «Basketak» som kommer i morgen.

Hun mener også at Stoltenberg kunne ha stanset det hun kaller muldvarpvirksomhet mot daværende partileder Thorbjørn Jagland da striden raste mellom dem høsten 1999.

— Ondsinnet løgn

Samtidig beskylder hun Karita Bekkemellem for å ha bidratt i skittkastingen mot Jagland ved å fore VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen systematisk med intern og negativ informasjon om Jagland.

— Dette er ondsinnet løgn. Jeg forstår ikke hvorfor Grete Knudsen kommer med dette nå. Dette er helt utrolig, sier Bekkemellem til Aftenposten.

Hun sier hun kjenner Skarsbø Moen fra AUF i Møre og Romsdal, men avviser kategorisk at hun lekket negativ informasjon til henne.

Jeg opplever det hun nå skriver om meg som usaklig og ondsinnet

— Vi var livredde for å bli sett med en journalist på den tiden. Jeg følte at alle i partiet ble plassert i én av to båser; enten holdt man med Thorbjørn eller så holdt man med Jens. Det holdt på å ødelegge partiet fullstendig, sier Bekkemellem.

Refererte kritikk

Hun sier hun, i partiets sentralstyre, den gang referetre til kritikk av Jaglands lederstil som hun hadde hørt.

— Jeg var ærlig, og sa fra om kritikk av Jagland som jeg hadde fanget opp ute i partiet, sier Bekkemellem. Hun lurer på om det er dette Grete Knudsen kan bygge sin kritikk av henne på.

— Uansett er dette helt ville påstander som jeg vel nesten ikke bør kommentere.

Bekkemellem skrev i sin memoarbok«Mitt røde hjerte»(2009) at Ap på Stortinget hadde en gruppe, bestående av de litt mer erfarne kvinnelige representantene, som kunne være ganske giftige i sine kommentarere til de yngre kvinnelige i stortingsgruppen.

Ødelegger ettermæle

— Grete Knudsen tilhørte denne gruppen som satt ved kafébordet og kom med negative karakteristikker. For å si det slik: De oppptrådte ikke akkurat som mentorer, snarere som mobbere. Jeg opplever det hun nå skriver om meg som usaklig og ondsinnet.

— Hun bør holde seg for god til å komme med udokumenterbare påstander. Hun ødelegge sitt politisik ettermæle med og fare med løgn, slik hun nå gjør, sier Bekkemellem.