En 23 år gammel mann døde ved 12.30-tiden søndag av skadene han pådro seg da han ble stukket ned. En annen mann ble også skadet i angrepet, som skjedde litt etter midnatt.

Den antatte gjerningsmannen, en 29-åring, ble pågrepet på åstedet like etter at politiet nådde frem til boligfeltet på Stongafjellet.

De to 23-åringene som ble knivstukket, var deltakere på en fest i nabolaget, der også den siktede 29-åringen og hans kjæreste skal ha vært innom.

Kranglet

Flere vitner forteller at de kort tid før knivstikkingen observerte at paret stod utenfor og kranglet.

Det er uklart om den angivelige krangelen fortsatt pågikk da de to 23-åringene oppsøkte 29-åringens leilighet. Ifølge vitner ville de konfrontere 29-åringen med det de mente var dårlig oppførsel overfor kjæresten.

— To stykker gikk for å snakke med mannen, sier en festdeltaker. Kort tid senere skal en kvinne ha kommet stormende inn på festen og ropt at noen lå blødende på bakken utenfor.

Flere festdeltakere skal ha holdt 29-åringen nede, mens andre forsøkte å stoppe blødningene til den skadde 23-åringen før ambulanse og politi kom frem.

29-åringen er nå siktet for forsettlig drap, og vil få tilbud om å forklare seg for politiet søndag kveld.

— Vi vil vurdere om han skal fremstilles for varetektsfengsling mandag, sier etterforskningsleder Helge Stave.

Kniv funnet

Politiet jobbet natt til søndag og utover søndagen med tekniske undersøkelser og avhør av vitner. En kniv som politiet mener kan være drapsvåpenet er funnet på åstedet.

— Vi vil ikke gå ut med detaljer om hendelsesforløp eller forklaringer foreløpig, før den siktede har fått en mulighet til å forklare seg, sier Stave.

29-åringen har foreløpig ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

— Vi jobber med det, sier Stave.

Også den pågrepne 29-åringen ble sendt til Haukeland for kontroll etter basketaket.

— Det var snakk om skader i forbindelse med slåsskampen, sa operasjonsleder Konrad Grindeland til bt.no søndag morgen.

Den andre 23-åringen ble stukket i armen og fikk lettere skader. Han ble behandlet på legevakten på Askøy.

PÅGREPET: Her fraktes den antatte gjerningsmannen bort fra stedet.
OLE VALAKER
FESTLOKALET: De to mennene som ble knivstukket, kom fra en fest i dette lokalet da de oppsøkte den antatte gjerningsmannen.
OLE VALAKER