Det er lørdag og ungdomskveld i Betlehem. Gutter med nymotens frisyrer og jenter med antrekk i moderne farger sitter spent og venter på at kveldens ungdomsmøte skal begynne. Men selv om de er i takt med tiden i klesveien, er de fleste av dem tradisjonalister på likestillingsfronten.

— Vi vil gjerne være moderne og åpne for nye ting, samtidig som vi ønsker å holde på tradisjonene, sier Hanne Vatnøy fra Knarvik.

BT kunne i går fortelle at det er gjort forslag om å åpne for at kvinner kan bli valgt inn i forbundsstyret i Indremisjonsforbundet. Tidligere har styret bare bestått av menn. Men fremdeles er det bare menn som kan ta del i det åndelige lederskapet. Det synes de to jentene er greit.

— Det er bra at det åpnes for kvinner i styret, og at kvinner også skal bli hørt. Men mannen bør fortsatt være leder, mener Hanne.

— Bibelen er klar på at menn og kvinner har forskjellige oppgaver. Kvinnen skal vekke opp mannen og stå bak ham og støtte ham slik at han kan bli en god leder. Mannen har en enda større oppgave, for han skal elske kvinnen høyere enn seg selv, sier Solveig Algrøy fra Sotra.

Jentene synes det er befriende at de kan være litt gammeldagse, og føler seg ikke undertrykte.

— Vi opplever ikke det som noe hinder at vi er underordnet mannen. Mannen skal høre på oss og respektere oss, selv om vi står bak ham, sier Solveig.

Hanne og Solveig synes likestillingen har gått for langt på enkelte samfunnsområder.

— Kvinnen skal underordne seg mannen hjemme og i menigheten. I arbeidslivet er det annerledes, for kvinner har ofte andre egenskaper enn menn, noe som gjør dem bedre skikket til visse typer lederjobber. Men kvinner som har sjefsjobber opplever ofte at jobben går ut over familien, og det blir feil, hevder de.

— Når jeg får familie, vil jeg heller være hjemme med barna enn å jobbe, sier Solveig.