En lang rekke tilfeller av vold mot sin tidligere samboer, drapstrusler, trusler med pistol, og flere voldsepisoder mot andre personer. Dette er noe av det en 27 år gammel mann fra Sunnfjord må svare for, når han møter i Fjordane Tingrett i februar.

Skal ha slått, sparket og skallet gravid samboer

Fra desember 2010 til sommeren 2013 skal den nå 27 år gamle mannen blant annet ha slått, sparket, skallet og dratt sin daværende samboer etter håret. Forholdet mellom de to skal ha vært over i deler av perioden.

Ved flere av voldstilfellene var kvinnen gravid med tiltaltes barn, og mannen skal blant annet ha slått henne flere ganger i magen under svangerskapet. Han skal også ha truet med å drepe både kvinnen og deres ufødte barn.

— Ved en anledning tok han tak rundt halsen på sin da høygravide samboer og slengte henne i veggen for deretter å skalle henne i ansiktet, gripe tak i en pute og holde denne foran ansiktet hennes slik at hun ikke fikk puste, og det ufødte barnet sparket intenst i mors mave, heter det i tiltalen.

- Kastet inn i bildør

Ved flere anledninger skal mannen ha skallet til kvinnen, blant annet bare få dager etter fødselen. Ved et av tilfellene skal han ha holdt barnet i den ene armen og kastet kvinnen i veggen med den andre.

— Vi slår ikke, vi bruker hodet, skal mannen ha sagt, etter å ha skallet til sin daværende samboer gjentatte ganger.

De to har ifølge tiltalen også møtt hverandre flere ganger ute på byen, hvor mannen skal både ha truet kvinnen og utøvet vold mot henne. Ved et tilfelle skal han blant annet ha tatt kvelertak på kvinnen og kastet henne inn i en bildør, slik at hun mistet bevisstheten.

Kvinnens bistandsadvokat, Thea W. Totland, ønsker ikke å kommentere saken før den skal opp i retten.

— Det jeg kan si, er at min klient kommer til å be om at saken går for lukkede dører. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Totland til BT.

Fikk ladet pistol mot tinningen

Også hendelser som involverer andre enn mannens tidligere samboer er beskrevet i tiltalen. 17. mai i 2013 skal tiltalte ha møtt en annen mann og spurt om vedkommende hadde hatt sex med hans ekskjæreste.

— Da NN svarte «nei», tok han frem en pistol han hadde bak ryggen, ladet denne og rettet den mot NN. Han gikk så mot NN og rettet pistolen mot tinningen til NN, heter det i tiltalen.

Først da mannen svarte bekreftende på spørsmålet, skal tiltalte ha fjernet pistolen.

Ser frem til å forklare seg

Flere episoder med kvelertak og slag mot andre personer er også nevnt i tiltalen, og mannen risikerer en samlet straff på seks år.

Mannens forsvarer, advokat Robert Fonn, sier hans klient erkjenner et fåtall av voldstilfellene, men ingen av dem som involverer hans tidligere samboer.

— Min klient ønsker ikke å prosedere saken i media, men sier at han ser frem til bevisførselen og å kunne forklare seg, sier Fonn.

Inger Beth Fosse hos politiet i Sogn og Fjordane har ikke vært tilgjengelig for kommentar til saken.