William Oksnes Siglen (1) ligger på stellebordet med beina i været. Det er hans første dag og første bleie i Vindharpen barnehage. Foreldrene, Tove Mette Oksnes og Kristoffer Siglen, er med som støtte for at starten skal bli så myk som mulig.

— Det er viktig at foreldre tar seg god tid med barnet den første tiden i barnehagen. De får igjen for det senere, sier Aasheim Nordal.

Det første måltid

Ifølge kommunens statistikker har 97 barn Vindharpen som sitt førsteønske, og den private barnehagen er med det den mest ettertraktede i Bergen.

— Regner man med dem som har oss på andre-, tredje- eller fjerdeplass også, kommer vi opp i 204 barn. Det er det tallet vi forholder oss til, siden det barnet som har ventet lengst har førsteprioritet uansett, sier hun.

Den tørre bleien er på plass, og William sitter ved bordet sammen med de andre barna på småbarnsavdelingen Mosepjusken. Prim, fårepølse og grovbrød står klart på bordet. Det er klart for det første barnehagemåltidet.

— Skal vi synge litt først?

Pedagogisk leder Trine Wickman stemmer i en trall om heksen Abelone, som spiser uten takt og tone.

William rynker på nesen og setter i et vræl. Abelone går ikke hjem hos ham. Mamma styrter til med smokken, og da går alt så mye bedre.

Ansatte får skryt

— William er det tredje barnet vi har i Vindharpen. Vi har hatt barn her fra begynnelsen av, så vi har vært veldig heldige. I private barnehager er det nemlig fortsatt søskenprioritet, i motsetning til i de kommunale, sier Tove Mette Oksnes.

Hun og mannen forstår godt at det er kamp om de 76 plassene i Vindharpen.

— De ansatte er helt supre. Du kjenner det i kroppen når du forlater barna dine, og da er det godt å vite at de er i trygge hender, sier Oksnes.

Aasheim Nordal trives med å være populær.

— Det er kjekt å ha et godt rykte, og vi er stolte over barnehagen. Men det er selvfølgelig leit å si nei til folk, sier hun.

Valde, Vegar