Geir Gudmundsen har vært politimester i Stavanger siden 2008 og har også vært innom Politidirektoratet i Oslo. Han har pendlet frem og tilbake, men føler likevel at det er først nå han virkelig kommer hem. Hem til Bergen.

— Henger høyt - Nå er jeg først og fremst veldig glad. Det henger veldig høyt å få komme tilbake til Hordaland politidistrikt. Jeg har vært borte i over fem år, og gleder meg til å komme tilbake til et politidistrikt jeg vet består av flere svært dyktige medarbeidere, sier den nyutnevnte politimesteren.

Han legger ikke skjul på at det skal bli godt å høre lyden av buekorps igjen.

— Og så skal det bli godt å være politimester i en by der det er flere som heier på det samme laget, sier Gudmundsen.

- Hvordan vil bergenserne merke den nye politimesteren?

— Da vil jeg si at jeg ikke først og fremst skal være bergensernes politimester. Jeg skal være politimester for hele distriktet. Men her i Bergen sentrum kommer publikum nok til å merke at jeg ønsker å være synlig. De kommer til å se meg i gatene med uniform, sier 55-åringen.

her i Bergen sentrum kommer publikum nok til å merke at jeg ønsker å være synlig. Geir Gudmundsen

Tar til gatene

- Hva skal en politimester i gatene å gjøre?

— Det kan være så enkelt som bare at man går fra et sted til et annet, men jeg vil også patruljere og kjenne litt på pulsen fra byens befolkning, sier Gudmundsen.

- Du sier du kommer til et velfungerende politidistrikt. Hvilke utfordringer vil du si politiet i Hordaland har?

— Det trenger jeg litt tid til å svare på. Jeg må først bli varm i trøyen og sette meg inn i arbeidsoppgavene sammen med dem jeg skal ha rundt meg. Jeg vil videreutvikle de gode tingene som er satt i gang fra før, sier 55-åringen.

Spesielt peker han på arbeidet som satt inn mot mobile vinningskriminelle.

— Dette er en utfordring som gjelder hele landet. Vi har åpne grenser, og jeg mener spesialgruppene som jobber opp mot organisert kriminalitet er noe som må videreutvikles, sier Gudmundsen.