To vogntog skled i hverandre natt til tirsdag, på E16 i Årsbrekkegjela ved Voss. Etter det skal det ha blitt kaos, med flere vogntog i grøften.

— Mange, både personbiler og vogntog, ble stående i kø mellom Oppheim og Voss. Vegen var stengt fra 01.30 i natt, til den ble åpnet for fri ferdsel klokken 08.10 tirsdag, sier vaktoperatør Tore Tysse i Vegtrafikksentralen til bt.no.

- Fortsatt kø

Bildet på toppen av saken er tatt av Geir Theodorsen, mellom Voss og Vinje klokken 09.15 tirsdag. Da bt.no snakket med ham like før klokken 10, meldte han om fortsatt sirup i trafikken.

Det ble strødd, men nedbør vasket bort saltet igjen

Tore Tysse, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen

— Det er fortsatt kø her, de slipper forbi i puljer, sier Theodorsen til bt.no.

Veien er en av hovedveiene vest-øst, og hovedveien Voss-Lærdal.

Spesielle forhold

Ifølge sentralen førte vogntog-krasjen ikke til personskade, og det ble heller ingen større materielle skader. I 09-tiden tirsdag står ett vogntog igjen utenfor vegbanen og venter på berging.

— Det var spesielle forhold med glatten natt til tirsdag. Det ble strødd, men nedbør vasket bort saltet igjen. Dette er noe vi har slitt med i hele indre del av Hordaland i natt og i morgentimene tirsdag, sier Tysse i Vegtrafikksentralen.

Tysse sier de ikke har fått melding om flere uhell eller ulykker knyttet til glatten.

LANGSTENGT: E16 ved Voss var stengt i over seks timer fra natt til tirsdag. Dette bildet fra 09-tiden tirsdag morgen viser at køproblemene da langt fra var over.
GEIR THEODORSEN