– Jeg så aldri bossbilen komme. Jeg var helt i min egen verden, men bråvåknet av det voldsomme smellet da den traff, sier Hagerup.

46-åringen satt på venstre side i bussen, like ved et av de to vinduene som eksploderte over de 14 passasjerene. Hun slapp unna med et lite kutt på kinnet og glassbiter i håret.

Glasset regnet – Jeg satt jo akkurat på kollisjonsstedet og ble slengt ut av setet og ned i midtgangen. Jeg kjente glassbitene regne over meg. At jeg ble kastet ut av setet bidro nok til at jeg ikke fikk glass i øynene mine, tror Hagerup.

Da bussen stoppet hjalp hun en ung jente som var så uheldig å oppleve akkurat det.

– I en periode var det tendenser til panikk i bussen, men selv var jeg heldigvis helt rolig. Jeg er også glad for at det ser ut til å ha gått relativt bra med de aller fleste, sier Hagerup som ikke ønsker å stille opp på bilde for BT.

Det er nemlig ingen tvil om at passasjerene opplevde sammenstøtet som svært traumatisk. Elevene fra Fitjar videregående skole, som BT var i kontakt med etter ulykken, var sterkt preget og ønsket ikke å snakke med avisen.

Smale parti Gerda Hagerup jobber på Leirvik og kjører ruten på vestsiden av Stord omtrent daglig. Dette er første ulykken hun er involvert i på strekningen.

– Men jeg merker jo at det er mange smale parti på veien. Særlig i svingene nedover fra Rydlandssagen.

Fryktet det verste Den rutinerte ambulansesjåføren Atle Nilsen fryktet det verste da han ankom ulykkesstedet tirsdag.

– Det minnet meg om en dødsulykke mellom en buss og en lastebil for mange år siden. Da skar lasteplanet seg inn gjennom ruten. Heldigvis var det ikke like alvorlig denne gang, sier Nilsen.

TO RUTER KNUST: Glasskårene fra disse rutene skadet flere elever inne i bussen.
KJETIL ØSTREM (MMS)
PÅ VEI SØROVER: Bussen var på vei mot sør, da den traff en bossbil noen kilometer nord for Dåfjorden.
KJETIL ØSTREM (MMS)
KJETIL ØSTREM (MMS)