Vi har snakket med folk på gaten i Bergen om utviklingen nede i Libya. Alle vi møtte var engasjerte og hadde meninger om situasjonen.

— Vi er med i en krig når vi har planer of å sende F16-fly ned dit. Vi har ikke noe å gjøre på andre siden av jorden. For meg er det krig når et land går inn i et annet land og bomber, forteller Bente Owren (49) fra Sandviken.

— Jeg blir forbanna og er veldig glad for at jeg ikke er mamma i Libya. Jeg frykter at militæret blir fremmedgjort for de brutale krigshandlingene de utfører når de slipper bomber fra et fly eller sender langdistanseraketter. Det blir som et dataspill.

— Det er lett å glemme at det er mennesker der nede, avslutter Owren.

Thomas Anthun Nielsen (35), redaktør «Megafon», Bergen sentrum — Ja, hvis man angriper en annen suveren stat, er man med i en krig. Selv om vi bare sender seks F16-fly sammen med belgiske fly.

— Vi er et land som er med i en krig. Om det er riktig? Både ja og nei. Diplomatiet har jo ikke ført frem, men dilemmaet er jo signalet vi sender ut til andre land som Bahrain og andre land som kjemper for uavhengighet. Det skapes forventninger om at verdenssamfunnet skal komme til unnsetning.

Chris Simmenes (24), Bergen sentrum — Nei, jeg opplever ikke at Norge er med i en krig. Jeg er klar over at vi skal sende militært personell til Libya. Men jeg synes ikke det er riktig å kalle at Norge er med i krig når det ikke påvirker oss sivile i Norge.

Margareth Rosenvinge (40), Bergen sentrum — Sender vi folk ned, er vi med i krigen. Det er min definisjon. Norge er med i en krig når vi bidrar med våpen og fly. Da har vi også et ansvar. Jeg synes det er ekkelt, rett og slett. Jeg tenker på konskevensene.

Rolf Elvik (69), Damsgård — Nei, for at det skal kalles en krig, må det være to stater som angriper hverandre. Det er ikke tilfelle når det gjelder Libya. Det var på høy tid at noe skjedde. Er vi med i NATO, så er det alle for en, en for alle. De slakter ned folk, vi kan ikke bare sitte og se på.

Madeleine Grindheim Olsen (21), Danmarksplass

— Vi er ikke med i en krig. Vi er passivt i en krig. Synes det er ekkelt å tenke på at de kan se på oss som en part, og slå tilbake.

Merhaulei Terke (35), Landås — Ja, vi med i en krig. Fordi vi sender militært personell og har et ansvar for de sivile som bombes. Det var en riktig avgjørelse. Gaddafi er en diktator som har drept så forferdelig mange mennesker.

Hva mener du? Er Norge i krig? Del dine meninger med oss.