— Jeg ble overrasket da jeg leste i avisen om beboeren som ikke vil ha sperret av Langes gate.

Alt som fører til mindre trafikk på hele Nygårdshøyden er bra, sier småbarnsmor Hilde Mari Furnes.

Hun følger datteren til Rosetårnet barnehage hver dag, og synes det er positivt at gaten er stengt for gjennomgangstrafikk. Nå kan hun gå hjemmefra til barnehagen nesten uten å møte en bil.

— Det er helt strålende! Vi bor på Møhlenpris, og har merket ringvirkningene helt ned til Olaf Ryes vei. Bilene som tidligere - ulovlig - kjørte gjennom der, har nesten sluttet med det, påpeker Furnes. Dermed har skolebarna på Nøstet og Nygårdshøyden fått en tryggere skolevei.

Falsk trygghet

Roy Tore Jensen, som også bor på Møhlenpris og har sønnen Elias (5 1/2) i Rosetårnet barnehage, mener trafikken i Langes gate likevel er blitt farligere nå enn før den ble sperret.

— Det kan godt være at intensjonene med sperringen er god. Hadde dette fungert, ville det vært fint. Minst mulig trafikk er best for barna i dette området. Men bilistene må følge trafikkreglene, ellers blir det skapt en falsk trygghet her oppe, sier Jensen. Han irriterer seg over bilister som kjører rett over fortauet istedenfor å snu.

— Det som er farlig, er bilistenes reaksjon, mener han og legger til at politiet bør ta en tur opp og se hvordan forholdene faktisk er. Bedre skilting etterlyses også.

— Olaf Ryes vei er også farlig for ungene våre. Det er vel og bra at det er mindre trafikk nå, men bilistene som fremdeles kjører gjennom der har høy hastighet, angivelig for ikke å bli tatt i ulovlig kjøring, forteller Jensen.

Kjørte gjennom toget

Tre måneder med den nye ordningen har tydeligvis skapt mange rare kjøremønstre.

— Det verste eksempelet er familiefaren som kjørte over her da vi gikk i tog på syttende mai på vei ned til sentrum, sier Jensen. Ikke bare brøt bilisten trafikkreglene, men han kjørte rett gjennom barnetoget som gikk langs sperringen.

BRA MED SPERRING: Småbarnsforeldre og naboer Roy Tore Jensen og Hilde Mari Furnes er glad Langes gate ble permanent stengt i mars i år. De retter likevel en pekefinger til bilistene som blåser i reglene og kjører rett over sperringen. Jensens sønn, Elias Lund-Olsen (5 1/2) passerer Langes gate hver dag på vei til barnehagen.<p/>FOTO: TOR HØVIK